söndag 13 juni 2010

Sydkorea Spelade Ut Grekland

Sydkorea svarade för en stark insats när man besegrade Grekland med 2-0. Sydkorea var klart det bättre laget under hela matchen, och borde kanske ha gjort fler än ”bara” två mål.

Grekland hade stora problem i den första halvleken både defensivt och offensivt. Sydkorea fick bra start på matchen och tog ledningen i den 7:e minuten. Sydkorea fick precis vid hörnflaggan. Frisparken blev perfekt slagen mot bortre stolpen där Lee Jung Soo dök upp och bredsidade in ledningsmålet för Sydkorea. Det Grekiska försvaret fick bort sig helt, och missade helt markeringen på Soo. Efter det fick Sydkorea matchen precis där dem ville. Grekland hade mycket boll, men laget lyfte bara långa bollar mot sina anfallare. Den taktiken hade Sydkorea inga större bekymmer att hantera. Grekland skapade knappt en målchans under den första halvleken. Sydkorea i sin tur borde ha gjort fler mål. I den 27:e minuten gjorde det grekiska försvaret bort sig. Sydkorea ställde snabbt om och Park frispelde Yong. Yong kom helt fri med målvakten Tzorvas som gjorde en kanon räddning.

Sydkorea gick till halvtidsvila med en välförtjänt ledning.

Grekland gjorde ett byte i paus. Patzatzoglou ersätta Karagounis. Någon bättre fart på den grekiska spelet uteblev. Istället ökade Sydkorea på till 2-0 i den 52:e minuten. Grekiska mittbacken Vintra svarade för en värdelös mottagning som Park snappade upp. Park undvek en försvarare och placerade in 2-0 bakom en chanslös Tzorvas.

Efter målet gjorde Grekland två nya byten. Sydkorea backade hem, och Grekland började föra matchen. I den 68:e minuten skapade Grekland sin första riktigt heta målchans i matchen. Gekas tog emot en hög boll i straffområdet, som han bröstade och sedan försökte cykelsparka in i mål – men avslutet gick långt utanför. Tre minuter senare fick man en ny chans. Den inbytte Salpigidis nickade rakt på Jung. Kort därefter fick Sapigidis bollen igen. Den här gången drog han sin försvarare och passade fram till Kapetanos som sköt över.

Med nio minuter kvar var Grekland mycket nära att reducera. Gekas fick bollen felvänd i straffområdet, han vände om och skjöt ett bra skott som Jung gjorde en fin räddning på.

Sydkorea skapade inte mycket efter sin 2-0-mål, men med fem minuter kvar var Lee Chung Yoo ytterst nära att öka på till 3-0. Tzorvas i den grekiska målet gjorde en mycket bra räddning.

Sydkorea var det bättre laget och vann helt rättvist. Grekland vaknade först när 20-minuter återstod av matchen. Först då började man skapa farliga chanser, men lagets insats fram till dess var under all kritik. Framförallt lagets taktik i den första halvleken, med att spela långa bollar mot sina anfallare fungerade inte alls. Grekland får nu mycket svårt att ta sig vidare från den här tuffa gruppen.