onsdag 23 juni 2010

Argentina - Grekland

Argentina besegrade Grekland med klara 2-0. Argentina var det bättre laget och segern var hur rättvis som helst.

Grekland behövde vinna över Argentina för att vara helt säkra på vidare spel. Man kunde även förlita sig på Nigeria. Om Nigeria skulle slå Sydkorea, så behövde Grekland bara en poäng mot Argentina.

Grekland spelade otroligt defensivt i den första halvleken, och Argentina dominerade stort. Det var Argentina som försökte sätta fart på matchen, men som alltid behövs det två för att dansa. Grekland var överhuvudtaget intresserade av att gå till anfall. Argentina skapade det bästa och det mesta i den första halvleken. I den 16:e minuten kom matchens första målchans, och det var inte helt oväntat Argentina som skapade den. Agüreo tog fart och drev igenom det grekiska försvaret. Skottet räddades dock av den grekiske målvakte Tzorvas. Två minuter senare drog Verón till från distans. Återigen räddade Tzorvas. Argentinas tränade Diego Armando Maradona valde att vila Tevez och Higuain. Istället fick vi se Diego Milito och Sergio Agüero på topp.

I den 31:a minuten fick båda anfallarna varsin chans. Milito avslutade ett anfall. Avslutet räddades ut av Tzorvas och Agüeros efterföljande skott täcktes av en försvarare.

Grekland farligaste chans kom i slutet av den första halvleken, och det på en frispark. Karagounis skruvade in bollen mot mitten av straffområdet men den argentinske målvakten Romero kunde boxa undan den.

Argentina var närmast ett mål i den första halvleken. I den 45:e minuten testade Maxi den grekiske målvakten med ett bra skott. Tzorvas räddade det skottet, och på returen sköt Messi, men återigen stod Tzorvas i vägen.

Den första halvleken blev mållöst.

Den andra halvleken var samma som den första. Argentina var det laget som försökte att spela fotboll, medan Grekland väntade på bättre tider. Trots att laget behövde vinna, så valde man att spela defensivt. Bästa läget för grekerna kom i början av den andra halvleken. Samaras tog sig förbi Demichelis men avslutet strök Romeros stolpe.

I den 67:e minuten testade Messi skott. Han fick på ett bra skott, men Tzorvas gjorde återigen en kanon räddning. Två minuter senare fick Bolatti läge att ge Argentina ledningen. Mittfältaren fick stå helt ren när en hörna dök ner framför fötterna på honom, men Tzorvas räddade även denna gång.

Grekland som sagt spelade defensivt fast de behövde vinna. Det skulle straffa sig. I den 77:e kunde inte Tzorvas stå emot längre. Efter en bra slagen hörna lyckades inte Grekland rensa, utan bollen kom till Demichelis som tryckte in etta för Argentina.

Inte heller nu, när man låg under och behövde två mål för att gå vidare ville Grekland spela offensivt. Helt obegripligt valde man att backa hem och vänta på kontringslägen. I den 85:e minuten var Messi nära att utöka ledningen, men han skott gick i stolpen.

I den 89:e minuten satte Palermo spiken i det grekiska kistan. Messi drog i väg ett rykande skott som Tzorvas räddade, men på returen höll sig Palermo framme och satte enkelt 2-0.

Argentina vann matchen välförtjänt och det var det laget som ville spela fotboll. Grekland är för mig en gåta, som spelar defensivt under hela matchen fast man behövde en seger.