tisdag 22 juni 2010

Mexico får tacka Frankrike för att man får spela vidare i årets turnering. Mexico förlorade matchen mot Uruguay, och där med blev det klart att Uruguay vann den här gruppen.

Det var mycket snack hur vida Mexico och Uruguay skulle spela oavgjort för att båda lagen skulle ta sig vidare. Uruguay skapade matchens första farlighet i den 7:e minuten. Suarez kom igenom, men tappade skottvinkel, vilket gjorde att avslutet gick tätt utanför. Det var dock inget snack att båda lagen ville vinna matchen, Uruguays nästa farighet kom i den 13:e minuten. Forlan slog ett bra frispark framför mål. Perez kom ut och boxade undan bollen framför flera uruguayska spelare.

Fem minuter senare blev återigen farlig. Den här gången på en en hörna, då en spelare nickade bollen strax över ribban. Den första halvleken bjöd på underhållande spel, där båda lagen satsade offensivt. I den 22:a minuten var Mexico mycket när ett ledningsmål. Guardado drog på ett kanon skott från 25-meter. Bollen tar i ribbans underkant och studsade ner halvmetern framför mållinjen.

Med två minuter kvar av den första halvleken tog Uruguay ledningen i matchen. Cavani slog ett tidigt mot den bortre stolpen. Suarez hade tagit en fin avledande löpning och blev helt ren. Han nickade sedan bollen i mål, otagbart för målvakten.

Inför den andra halvleken var förutsättningar följande. Sydafrika fick inte göra fler än ett mål i den andra matchen. Mexico var trots underläget vidare på bättre målskillnad.

Mexico skapade första läget i den andra halvleken. Det var Bianco som slog ett frispark, men målvakten räddade utan större problem. I den 55:e minuten var Uruguay mycket nära 2-0. Forlan slog ett bra frispark, och hittade Lugano inne i straffområdet. Lugano fick på ett kanon nick, men Perez reflexräddade. På returen höll sig Pereira framme, men hans skott täcktes undan.

Mexico var inte heller ofarliga i sin jakt på en kvittering. I den 64:e minuten var man mycket nära. Mexico fick en hörna och efter ett bra inlägg fick Rodriguez ett jätte läge. Rodriguez lyckades dock styra bollen utanför målet.

Mexico tog över matchen under den sista kvarten och lyfte massvis med spelar i jakten på en kvittering. Uruguay visade då prov på bra försvarsspel, och Mexico hade svårt att komma till klara målchanser under en period. Trots mycket boll under sista tio minuterna hade Mexico svårt att skapa klara målchanser. Uruguay försvarade sig bra och kunde till slut hålla undan till seger. I och med segern tog man sig förbi just Mexico i tabellen.