torsdag 24 juni 2010

Australien och Serbien Ute

Serbien behövde vinna för att kunna avancera vidare. Laget öppnade dock defensivt och satsade på snabba kontringar. Australien var det laget som satte fart framåt. Det var dock Serbien som skapade första farlighet i matchen. I den 6:e minuten fick Krasic målchans när han löpte sig till en yta ute till höger och sköt ur halvtaskig vinkel. Schwarzer räddade vid sin första stolpe ut till matchens första hörna.

Sex minuter senare fick Serbien nästa läget. Serbien kontrade efter en australiensiskt hörnan. Krasic löpte i djupet och passningen kom perfekt. Krasic blev fri, rundade den utrusande Schwarzer men tappade samtidigt balansen lite och avslutet stack iväg upp på läktaren.

Serbien var det laget som skapade det mesta och det bästa i den första halvleken. Lagets offensiva spel var klart bättre än Australiens. I den 22:a minuten borde Serbien ha tagit ledningen. Ivanovic smög med i anfallet och fick ett fritt läge till höger i straffområdet. Schwarzer gjorde en utmärkt enhandsräddning och kunde sedan även plocka åt sig returen.

Med sju minuter kvar av den första halvleken hade Serbien en boll inne, men målet som gjordes av Krasic blev bortdömt för offside.

0-0 var ställningen i halvtid.

Inledningen av den andra halvleken var ungefär detsamma som hela den första akten. Austalien tilläts ha mycket boll, men Serbien visade upp bra försvarsspel. Laget var dessutom mycket farliga i sin kontringar. I den 53:e minuten nådde en boll till Zigic inne i straffområdet. Han tog ner bollen och sköt precis över ribban.

Tre minuter senare skapade Australien en bra farlighet. En frispark slogs in i det serbiska straffområdet. Försvaret nickade undan bollen, som gick till Culina. Culina fick på sedan ett bra skott, som gick någon meter utanför stolpen.

I den 59:e minuten skapade Australien nästa målchans. Bresciano sköt en frispark från 30 meter. Bra skott blev det och det tvingade Stojkovic till en bra räddning.

I den 69:e minuten tog Australien ledningen i matchen. Ett inlägg från höger nådde fram till Cahill som vann duellen mot Vidic, och nickade in ettan.

Efter målet flyttade Serbien upp laget och det så dags att börja spela offensivt. Laget som under en timme bara väntat på kontringslägen. Serbien spelade mer eller mindre som Grekland gjorde.

I den 73:e minuten kom nästa kall dusch för det serbiska laget. Holman fick hur mycket yta som helst att gå på. Han avancerade ett tiotal meter – och sköt sedan ett fint distansskott som smet in vid Stojkovics högra stolpe. Mindre bra ingripande av den serbiska målvakten, som borde ha räddad skottet som var långt utifrån.

Nu behövde Serbien tre mål för att gå vidare, och Australien två. Det gjorde att båda lagen struntade i allt vad försvaret heter. Australien var dock det laget som chansade mest framåt, och Serbien hade en hel del problem i försvaret.

I den 84:e minuten reducerade Serbien genom Pantelic. Tosic fick på ett bra fladdrande skott, som Schwarzer släppte en retur på. På returen höll sig Pantelic framme och stötte in reduceringen.

Tre minuter senare fick Australien ett bra läge genom Kennedy. Kennedy vände bort en serbisk försvarare och fick ett fint läge i straffområdet. Men skottet gick utanför.

I den 89:e minuten borde Serbien ha fått en straff, när bollen träffade handen på Cahill. Domaren valde dock att fria.

I det här läget behövde Serbien ett mål för att gå vidare. I den 92:e minuten fick Serbien ett jätte läge. Man kom i ett två mot ett läge, och Pantelic fick öppet mål, men missade.

Matchen slutade med seger för Australien, och där med var både Serbien och Australien utslagna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar