torsdag 24 juni 2010

Dafoe sköt England vidare, Slovenien utslaget

England lyckades besegra Slovenien med 1-0. England var det bättre laget och segern var rättvist. Slovenien blev utslagna, då USA gjorde 1-0 på stopptid.

England öppnade matchen klart bäst, och laget trampade gasen i botten från första början. Det var dock Slovenien som skapade matchens första farlighet i den 5:e minuten. Valter Birsa, vandrade in centralt i banan och gick på avslut. Skottet räddades dock av veteranen David James.

Efter det tog England över matchen. O den 13:e minuten var Gerrard nära att kvittera, men hans fina frispark räddades av Handanovic i målet. Fem minuter senare sköt Johnsson, men åter gjorde Handanovic en bra räddning.

I den 23:e minuten tog England ledningen genom Jermaine Defore. James Milner slog ett bra inlägg från högersidan. Defoe kunde på en touch stöta in sitt tolfte landslagsmål i karriären.

I mitten av den första halvleken var det spel mot ett mål. Det var England mot Handanovic. I den 25:e minuten slog Milner ett nytt inlägg. Defoe höll sig framme, men Hadanovic räddade. Bollen gick istället ut till Frank Lampard, som sköt över.

England hade nog avgjort den här matchen om det inte varit för Handanovic. Han på egen hand höll Slovenien kvar i matchen. I den 30:e minuten svarade för för två makalösa räddningar. Först räddade målvakten ett tungt avslut från målskytten Defoe och sedan dök han ner mot stolproten och räddade Steven Gerrards välplacerade bredsida. En gudomlig pass av Rooney till Gerrard som skar igenom Sloveniens försvar som smör.

England gick till pausvilan med 1-0-ledning.

England jagade ett andra mål i inledningen av den andra halvleken. I den 56:e minuten var mittbacken Terry mycket nära. Terry sökte sig mot bortre stolpen på en hörna, och där nådde han högst. Handanovic i målet gjorde ännu en svettig räddning. När Handanovic inte var i vägen så tog han hjälp av stolpen. I den 58:e minuten blev Rooney helt fri, och sköt förbi Handanovic i målet, men bollen tog i insidan av stolpen.

Slovenien lyfte upp spelet något i mitten av den andra halvleken. I den 65:e minuten slarvade Barry med bollen på egen planhalva. Birsa fick möjligheten att kvittera för Slovenien. James räddade dock avslutet.

Tre minuter senare fick Slovenien en trippelchans. Novakovic fick första, Dedic andra och Birsa det tredje. Ingen lyckade dock få bollen förbi James. Ännu en gång var det Barrys slarv som bäddade för Slovenien.

Med en kvart kvar av matchen började England försvara sin ledning, och man drog ner på tempot. Slovenien jagade en kvittering, men hade svårt att komma till klara målchanser.

England hade god kontroll på matchen, och höll undan. Samtidigt som domaren blåste av den här matchen gjorde USA mål, vilket betyder att Slovenien är utslagna. Målet som USA gjorde kom i den 91:a minuten.