fredag 11 juni 2010

Bara oavgjort för Frankrike

Frankrike fick bara 0-0 i sin VM-premiär mot Uruguay. Frankrike var det bättre laget, men fick inte hål på Uruguay.

Frankrike inledde matchen bäst och skapade matchens första farlighet i den 7:e minuten. Ribéry tog sig förbi Victorino och serverade Sidney Govou, Lyonspelaren, som vrickade bollen strax utanför!

Frankrike var det bättre laget i den första halvleken. Lagets mittfältsspel var klart bättre än Uruguays.Diaby och Toulalan dominerade på mitten, och Uruguay hade svårt att komma in i matchen. I den 14:e minuten fick Anelka nästa läge för Frankrike men hans nicka gick över.

Uruguay hade inte mycket till anfallsspel. Diego Forlán testade den franske målvakten LLoris ett par gånger under den första halvleken, men utan någon större lycka.

Frankrikes offensiv mattades av en hel del under sista kvarten i den första halvleken, som slutade mållöst.

I den andra halvleken hade Frankrike mycket boll, men laget hade svårt att skapa klara målchanser. Det var först i slutet av matchen som Frankrike skapade lite bättre tryck mot Uruguays målet. Uruguay tvingades spela med en man mindre under sista tio minuterna. Lodeiro som gjorde sin första VM-match drog på sig andra gula kort, och inhopparen fick vara på plan i bara fjorton minuter.

Bästa chansen för Frankrike hade inhopparen Terry Henry. Sagna kom runt på kanten och skickade in bollen mot Henry som nickade strax utanför.

Uruguays bästa chans i den andra halvleken hade inte helt oväntat Forlan, när han från ett bra läge sköt utanför. Matchen slutade där med 0-0, och det här gruppen är hur öppen som helst.