måndag 21 juni 2010

Brasilien - Elfenbenskusten 3-1

Brasilien tog sin andra raka seger i årets VM, när man besegrade Elfenbenskusten med klara 3-1. Stor matchvinnare för Brasilien blev Luis Fabiano, som svarade för två mål.

Inledningen på den första halvleken bjöd på mycket kamp och få klara målchanser. Det var mycket spel på mitten. Chanserna som laget skapade under första kvarten kom på dem fasta lägen. I den 25:e minuten bröts isen. Kaká spelade fram Luis Fabiano, som fick ett skott läge till vänster om målet. Han gjorde som Zlatan Ibrahimovic gjorde mot Ungern borta. Fabiano dundrade in bollen vid första krysset.

Elfenbenskusten avslutade den första halvleken på ett bra sätt, och laget skapade några bra läge. Trots det blev det inga fler mål i den första halvleken. Efter bara fem minuter av den andra halvleken lyfte Luis Fabiano bollen förbi sin försvarare och dunkade in sitt och lagets andra mål för kvällen. En lysande prestation men det såg ut som om Sevilla-anfallaren tog med sig bollen med armen.

I den 53:e minuten var Elfenbenskusten nära att reducera när Drogba nickade ett inlägg, men bollen gick strax utanför. Brasilien hade ganska god kontroll på matchen i den andra halvleken. I den 61:a minuten bjöd man på ett mycket fint anfall. Kaká och Robinho sågade sig igenom försvaret. Kaká avslutade, men målvakten stod i vägen. Strax där efter kom Brasilien i nästa anfall. Kaká löpte förbi Kolo Touré och serverade Elano som mitt framför målet kunde göra sitt andra mål i detta VM.

I den 65:e minuten fick Elano lämna matchen, efter att fått en smäll på benet i en närkamp. Istället kom Dani Alvez in. Hur pass alllvarigt skadan är på Elano är i skrivande stund oklart.

I slutet av matchen tappade Elfenbenskustens spelarna huvudet och spelade på gränsen till fult. Brasilien i sin tur spelade ut en del av sin register, och frågan är hur medierna i Brasilien reagera efter det här matchen. Under hela sin tid som förbundskapten har Dunga utstått kritik att laget inte spelar tillräckligt fin fotboll, men idag vann Brasilien både övertygande och vackert.

Elfenbenskusten reducerade genom Drogba i den 79:e minuten, men närmare än så kom man inte.

Med fem sex minuter kvar av matchen tappade domaren matchen helt. Elfenbenskustens spelare spelade på tok för tufft, och både Dunga och spelarna reagerade vid sidan om och på plan. Med tre minuter kvar delade domaren en andra gult kort till Kaká. Kaká skyddade sig från ett påhopp från Kaita, som blev träffat av Kakás armbåge i bröstet. Kaita tog sig för ansiktet och föll ihop på mittplan. Domaren föll för filmningen då armbåge inte träffade alls så hårt och absolut inte i ansiktet. Hur som helst fick Kaká lämna matchen till Dungas stora besvikelse.