söndag 27 juni 2010

Brasilien och Portugal Vidare

Brasilien och Portugal spelade 0-0 och båda lagen tog sig därmed vidare från gruppen. Matchen inleddes i högt tempo och det var inte helt oväntat Brasilien som satte fart på matchen. I den 4:e minuten testade Deni Alvez bössan, men avslutet fick utanför. Portugal i sin tur spelade defensivt och satsade mest på snabba omställningar. Deni Alvez var skottvillig i den första halvleken. I den 16:e minuten fick han på ett bra skott, men den portugisiske målvakten gjorde en bra räddning.

Minuten efter kom Portugals första chans i matchen och det efter ett bra skott från Tiago, som sköt dock utanför. Efter en halvtimme spel hade Brasilien en boll i stolpen. Nilmar fick en jättefin passning, men hans avslut gick via Eduardos händer och i stolpen.

Brasilien hade stor bollinnehav i den första halvleken mot ett defensivt spelande Portugal. I den 38:e minuten var ”brassarna” nära att ta ledningen, när Fabiano nickade strax utanför.

Portugals bästa chans kom med fyra minuter kvar av halvleken. Ronaldo tog sig fram och avslutade, men Julio César räddade.

Några mål fick dock inte se i den första halvleken.

Portugal började bäst i den andra halvleken. Laget lyfte upp spelet och började skapa chanser. I den 58:e minuten Raul Meireles ett jätte läge. Ronaldo var på väg igenom men Lucio hann emellan med ett ben. Bollen gick dock ut till en fristående Raul Meireles som sköt utanför.

Efter den inledande kvarten i den andra halvleken, återtog Brasilien takt pinnen i matchen. Det såg ungefär ut som i den första halvleken. Brasilien hade mycket boll och Portugal försvarade sig bra. Brasiliens anfallsförsök tog ofta stopp vid Portugals straffområdet.

Båda lagen såg rätt nöjda ut med resultatet under slutet av matchen, och det skapades få klara chanser. På stopptid var Brasilien nära, men återigen räddade den portugisiske målvakten.

Matchen slutade 0-0 och publiken visade sitt missnöje med matchen genom att bua ut lagen efter slutsignalen.

Portugal ställs nu mot Spanien, medan Brasilien möter Chile i åttondelen.