söndag 27 juni 2010

Uruguay Vidare

Uruguay besegrade Sydkorea med 2-1, och den stora matchvinnaren för Uruguay blev Suarez som gjorde Uruguays båda målen.

Sydkorea började matchen bäst och skapade första målchansen i den 3:e minuten. Park Chu-Young skruvade frisparken förbi muren och bollen träffade klockrent i stolpen. Istället tog Uruguay ledningen tre minuter senare. Forlán slog ett lågt inlägg som gick rakt igenom det sydkoreanska försvaret till Luis Suarez som satte bollen i öppet mål. Den sydkoreanska målvakten svarade för mindre bra ingripande, när han tvekade att gå ut på Forláns inlägg.

Den första halvleken var jämn historia. Sydkorea hade lite mer boll, men Uruguay visade upp bra försvarsspel. Uruguay fick matchen lite där dem ville i den första halvleken. Sydkorea anföll, men skapade få klara målchanser. Uruguay i sin tur var farliga i sina snabba kontringar, men inte heller Uruguay skapade så jätte mycket framåt.

Det blev bättre fart på spelet i den andra halvleken Sydkorea inledde jakten på en kvittering redan från början. Uruguay blev tillbaka pressade och lagets försvarsspel började se tveksamt ut. I den 51a minuten borde Sydkorea ha gjort 1-1. Anfallaren Park Chu-Young fick bollen i straffområdet men sköt bollen högt över trots att han hade gott om tid.

Sju minuter senare var Park nära att kvittera när han nickade ett bra inlägg, men Muslera i målet räddade. Sydkorea var klart bättre i inledningen av den andra halvleken. Uruguay började som så många andra lag, spela alldeles för tidigt på resultat. Det skulle straffa sig.

I den 68:e minuten kvitterade Lee Chung-Yong för Sydkorea. Efter ett inlägg kom målvakten Muslera ut på mellanhand. Chung-Yong nådde högst i höjdduellen och nickade in kvitteringen.

Direkt efter målet började istället Sydkorea att backa hem. Uruguay tog över matchen och i den 74:e minuten fick Suarez ett jätte läge. Anfallaren fick bollen helt fri med Jung men försökte nicka trots att han hade hur mycket tid som helst.

Med tio minuter kvar av matchen återtog Uruguay ledningen i matchen. Suarez knorrade in bollen via stolpen på den andra av två raka hörnor för Uruguay.

I slutet av matchen lyfte Sydkorea upp spelet, men skapade en bra kvitteringschans. Inbytte Dong-Gook frispelades suveränt men avslutet var mycket svagt och Muslera kunde rädda med hjälp av Lugano. Uruguay tog sig där med vidare till kvartfinal.