söndag 27 juni 2010

Elfenbenskusten ute ur VM

Elfenbenskusten besegrade Nordkorea, men trots det tog sig laget inte vidare från gruppen. Elfenbenskusten var det bättre laget under hela matchen. I den 11.e minuten nickade Drogba in 1-0, men målet blev bortdömd för offside. Tre minuter senare sköt Yaya Touré in ledningsmålet. Den ivorianske mittfältaren fick bollen vid straffområdeskanten och placerade in skottet lågt i högerhörnet, otagbart för målvakten. Elfenbenskusten jagade vidare i hopp om att Brasilien skulle slå Portugal i den andra matchen. I den 17:e minuten var man nära 2-0, men skottet träffade stolpen. Efter 21-minuters spel kom då 2-0. Romaric blev målskytt. Drogba vände om i straffområdet och sköt rakt upp i ribban. Returen nickades in i nästintill öppet mål av Romaric.

Under den första halvleken var det spel mot ett mål. Elfenbenskusten radade upp målchanser i den första halvleken. Nordkoreas bästa målchans kom i den 24:e minuten på en frispark, men avslutet gick någon meter utanför.

I inledningen av den andra halvleken fortsatte jakten på fler mål från Elfenbenskustens del. Laget pressade tillbaka Nordkorea som skapade få klara målchanser i den andra halvleken. Med nio minuter kvar av matchen fastställde Salomon Kalou slutresultatet. Efter ett katastrofalt försvarsspel av Nordkorea stötte Kalou bollen i mål. Med fyra minuter kvar hade Elfenbenskusten en boll till inne, men målet blev bortdömd för offside.

Eftersom den andra matchen mellan Brasilien och Portugal slutade 0-0, blev det klart att Elfenbenskusten var utslagna ur VM.