onsdag 16 juni 2010

Brasilien Vann Utan Att Imponera


Brasilien besegrade som väntat Nordkorea, men lagets spel imponerade inte.

Brasilien trampade gasen i botten redan från första början. Nordkorea fick knappt låna bollen under första tio minuterna. Brasilien skapade under den perioden två möjligheter. Den första kom i den 4:e minuten då Elano testade skott, men sköt en bit utanför målet. Den andra chansen kom strax därefter. Kaka fick bollen rättvänd, och serverade Robinho som sköt över.

Första anfallsförsöket från Nordkorea kom i den 11:e minuten då anfallaren Hong Yong-Jo fick på en ganska tamt skott, som enkelt räddades av Julio Cesar. Nordkorea bakade hem med hela laget under den första halvleken, och försökte krympa ytor för Brasilien att anfalla. Efter en kvart spel jämnades spelbilden ut något.

Brasilien var det spelförande laget, men hade svårt att komma igenom den nordkoreanska försvaret.. I den 20:e minuten tog Robinho en bra löpning och fick bra möjlighet inne i straffområdet, men han fick ingen fart på skottet.

Nordkorea hade under den första halvleken gett den defensiva fotbollen ett ansikte. Spelarna var hela tiden på rätt sida, och Brasilien hade svårt att skapa klara målchanser. Laget imponerade lite smått under första halvleken. Laget som sagt spelade bra defensivt, men visade ett par gånger prov på bra anfallsspel. Hong Yong-Jo svarade för ett par fina individuella presentationer och var Nordkoreas bästa spelare i den första halvleken.

Brasilien tappade under den första halvleken farten i sitt spel. Laget hade mycket boll, men det saknades rörelse i anfallsspelet. Nordkorea hade faktiskt god kontroll på matchen under den första halvleken.

Den första halvleken blev mållöst.

Brasilien började den andra halvleken i mycket högt tempo. Spelarna började löpa mer, och det skapade direkt problem i den nordkoreanska försvaret. I den 51:a minuten gjordes Kaká ner strax utanför straffområdet. Bastos fick på ett tungt skott, men bollen gick utanför. Två minuter senare testade Robinho från distans, men även den här gången gick bollen utanför.

Det gjorde det dock inte i den 55:e minuten när Maicon sköt. Elano satte en boll i djupet på högerbacken som valde att skjuta på första stolpen i stället för att lägga den inåt banan och den koreanska målvakten var överspelad.

Brasilien kom ut till den andra halvleken som ett nytt lag. Det var fart i spelet och mycket aggressivare försvarsspel på mitten. I den 63:e minuten spelade Robinho in bollen till Fabiano. Fabiano vände sin försvarare och sköt över.

Brasilien dominerade den andra halvleken. Nordkorea var knappt över på Brasiliens planhalva. I den 72:a minuten bjöd Brasilien på ett fantastiskt anfall. Robinho hittade Elano med en strålande genomskärare och Elano placerade enkelt in bollen i Myong-Guks vänstra hörn utom räckhåll för den nordkoreanska målvakten.

Efter det kontrollerade Brasilien matchen. Nordkorea stod bra upp under första halvleken, men när Brasilien ökade tempot i den andra halvleken, så orkade man inte stå emot.

På slutet slappnade Brasilien av, och Nordkorea reducerade. En lång boll nådde fram till Jong som nickade ner bollen till Ji Yun-Nam, som tog sig förbi försvaret och dundrade in reduceringen.

Brasilien vann utan att egentligen imponera. Lagets spel i den första halvleken var inte bra, det blev bättre i den andra halvleken. Tränaren Dunga har dock en del att jobba med inför fortsättningen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar