torsdag 17 juni 2010

Chile - Honduras 1-0Chille imponerade stort, när man besegrade Honduras med 1-0

Chile bjöd på en fantastisk första halvlek. Laget imponerade spelmässigt. Det var rörligt anfallsspel, och otroligt aggressivt försvarsspel på mitten. Redan i den 2:a minuten var det nära mål för Chile. Chile fick en frispark strax utanför straffområdet. Fernandez skruvade bollen strax över ribban.

När Chile tappade bollen på mitten så var det direkt tre-fyra spelare som var där och ville vinna tillbaka bollen. Chile var klart det bättre laget i den första halvleken. Honduras skapade för visso några halvchanser, men det blev aldrig riktigt farligt.

I den 34:e minuten tog Chile helt rättvist ledningen i matchen, och det efter en drömanfall. Fernandez hittade Sanchez i straffområdet. Isla som spelade direkt in mot Beausejour, som stötte in bollen framför mål. Det var Fernandez passning samt löpningen från Isla som låg bakom hela anfallet.

Honduras bästa chans i den första halvleken kom på stopptid, när Nunez sköt en frispark. Bollen skruvade sig över muren, men Bravo i Chile-målet hade god kontroll på skottet.

Chile gick till pausvilan med ett rättvist ledning, och frågan inför den andra halvleken var om laget skulle kunna behålla det fina spelet från första halvleken.

Visst gjorde man det. Chile öppnade även den andra halvleken offensivt och laget jagade en andra mål i matchen. I den 61:a minuten tog sig Sanchez förbi tre försvarare och från bra läge sköt utanför. Tre minuter senare svarade Honduras målvakt för en svettig räddning. Waldo Ponce hade öppet mål och nickade, men Valladares lyckades rädda.

I den 75:e minuten hade Chile en boll innen, men målet blev bortdömd för offside. Chile slog av lite på tempot i slutet av matchen, men segern var aldrig hotat. Laget imponerade stort och är ett av få lag som har spelat offensiv och fartfylld fotboll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar