onsdag 16 juni 2010

Oavgjort Mellan Elfenbenskusten och Portugal

Elfenbenskusten var något bättre i en match som slutade mållöst.

Didier Drogbas medverkan i matchen har varit den stora snackisen. Han började på bänken i dagens match mot Portugal. Svennis valde där med att börja matchen med Lens Aruna Dindane som tog Drogbas position centralt i banan. Gervinho tog plats ute till vänster. Elfenbenskusten öppnade med tufft spel på mitten, och man var lite extra tuff mot Portugals stjärna Ronaldo. Han tacklades hårt två gånger inom första tio minuterna.

Elfenbenskusten hade massivt stöd från läktarna. Varje gång man gick till anfall så steg jublet på arenan. Det var dock Portugal och Ronaldo som skapade matchens första målchans. I den 11:e minuten fick Ronaldo bollen centralt utanför Elfenbenskustens straffområdet. Han vände upp och drog på en kanonskott, som träffade klockrent i stolpen.

Elfenbenskustens första målchans kom i den 14:e minuten när Siaka Tiéne sköt en frispark strax utanför. Båda lagen bjöd på offensivt fotboll i den första halvleken. Elfenbenskusten var något bättre under den första 15-minuter. Lagets aggressivitet ppå mitten gjorde att man fick till bra anfallsspel.

I den 24:e minuten tog sig Gervinho in i straffområdet, men Portugals försvar hann i sista stunden få undan bollen framför Gervinho. Portugal blev klart störda av Elfenbenskustens aggressiva försvarsspel på mitten.

Elfenbenskusten var som sagt lite bättre och offensivare laget i den första halvleken, men det bästa chansen hade Portugal och Ronaldo. Den första halvleken slutade mållöst, men spelet var mycket underhållande under första 45-minuter.

Första möjlighet i den andra halvleken skapades av Elfenbenskusten. Kalou avancerade på offensiv planhalva och sköt från distans, men bollen gick en bit utanför.

Inledningen av den andra halvleken bjöd på samma matchbild som i den första. Det var Elfenbenskusten som förde spelet, medan Portugal spelade mer avvaktande.

I den 58:e minuten var dock Portugal nära ett mål. Deco kom runt på vänstersidan och slog ett bra inlägg. Bollen nådde fram till Liedson som fick ett bra läge, men nickade rakt på målvakten.

I den 65:e minuten byttes Didier Drogba in. I mitten på den andra halvleken gick tempot i matchen ner, och matchbilden jämnades ut. Portugal jobbade sig in i matchen, och skapade ett par halvchanser.

I den 78:e minuten fick Portugla en frispark, som Ronaldo sköt över målet. Ronaldo var blek under matchen. Bortsett från skottet i stolpen i den första halvleken skapade inte Ronaldo någon farlighet framåt.

Elfenbenskusten tappade lite av det fina spelet som man hade under större delar av matchen, och under sista kvarten såg man ganska nöjda ut med 0-0. Inte heller Portugal lyckades spräcka nollan, utan det hela slutade 0-0.

Den stora besvikelsen i matchen är helt klart Ronaldo som underpresterade ännu en gång i Portugals tröja.