torsdag 17 juni 2010

Sydafrika - Uruguay 0-3Diego Forlan sköt Uruguay mot en åttondelsfinal med sina två mål. Men det var inte Forlans två mål som man kommer att snacka om, utan domaren som gav Uruguay en mycket billigt straff med en kvart kvar av matchen.

Den första halvleken bjöd inte på någon vidare underhållning. Sydafrika började ganska piggt, men efter tio minuter tappade man tempot i sitt spel. Det var ganska chansfattig första halvlek som laget bjöd på. Uruguay hade bra kontroll på matchen och var lite bättre i den första halvleken. Det var också Uruguay som skapade det mesta och det bästa i den första halvleken. I den 24:e minuten tog Uruguay ledningen genom Diego Forlan. Forlan fick bollen mitt på offensiv plan halva. Han avancerade och drog på ett jätte skott. Bollen tog på en hemmaspelare och seglade bakom Khune i målet.

Hemmalaget hade svårt att skapa målchanser i den första halvleken. Det var bara Steven Pienaar som visade lite vilja och framåtandan. Uruguay i sin tur fick under långa stunden rulla boll ostört och Sydafrikas press var obefintlig. Uruguay gick till pausvilan med 1-0 i bagaget.

Två minuter in i den andra halvleken stod hemmaförsvaret och titta på när Suarez bröt in från kanten och spelade in bollen mot Cavani. Cavani styrde bollen strax utanför. Uruguay började även den andra halvleken klart bättre än Sydafrika. Framförallt var det på mittfältet som Uruguay var överlägsna hemmanationen.

Efter en kvart i den andra halvleken började Sydafrika sakta men säkert ta in sig i matchen på allvar. Man började vinna bollar på mitten och det bäddade för bättre anfallsspel.

I den 75:e minuten avgjordes matchen. Efter en misslyckat skott kom bollen till en fristående Suarez. Suarez kom mot målvakten, och drog målvakten med en härligt fint. Kuhne i målet som var på väg ut, touchade Suarez lite lätt. Suarez föll enkelt och domaren blåste för straff och visade ut Kuhne. En mycket billig straff enligt mig.

Hur som helst. Den efterföljande straffen tryckte Forlan upp i mål, utan chans för andra målvakten. Efter det var hemmalaget ett slaget lag. På stopptid gjorde Uruguay även 3-0. Forlan slog en härlig boll till Suarez . Suarez lyfte bollen mot Periera som nickade in trean i öppet mål.

Uruguay vann matchen och är på väg till åttondelen. Sydafrika i sin tur åker ut. Uruguay spelade stabilt och dagens seger byggde man genom bra och aggressivt försvarsspel på mitten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar