söndag 20 juni 2010

Danmark har allt i egna händer

Danmark vände underläge mot Kamerun, och nu har man allt i egna händer. I den sista matchen måste Danmark vinna över Japan för att gå vidare.

Danmark skapade matchens första chans i den 7:e minuten där Rommedahl fick ett jätteläge, men trots friläget sköt han över ribban. Bara tre minuter senare tog Kamerun ledningen i den här matchen. Poulsen passade bollen rakt i gapen på en Kamerun spelare. Bollen kom sedan till Eto´o som hur säkert som helt tryckte in ettan för Kamerun.

Den första halva av den första halvleken var jämn spelmässigt. Båda lagen satsade framåt, men ofta tog anfallsförsöken stopp på den tredje delen av planen.

I den 19:e minuten var Jon-Dahl Tomason ett bra läge, men hans skarv räddades av målvakten. Den första halvleken var underhållande. Danmark lyfte upp spelet och i den 33:e minuten kvitterade Danmark efter en drömanfall. Kjaer slog en perfekt passning till Rommedahl som rykte förbi sin försvarare på kanten. Han slog in bollen till Bendtner som slog in kvitteringen. Sista fem minuterna i den första halvleken bjöd på högklassig spänning. I den 42:a minuten fick Danmark ett jätte läge. Song slarvade och gav bollen till Rommedahl. Rommedahl rykte fram mot mål och avslutade med ett bra skott. Souleymanou räddade och på returen höll sig Tomasson framme. Hans skott räddades av Song som räddade ett givet mål. Direkt efter ställde Kamerun om, och Eto´o fick ett jätte läge. Han kom centralt in i straffområdet och sköt klockrent i stolpen. Innan halvleken var över fick Kamerun ett läge till. Den här gången var det Amana som fick läget, men hans avslut räddades av Sörensen.

Det var många individuella misstag som bäddade för dem chanserna som lagen skapade i den första halvleken.

Båda lagen gjorde varsin byte i halvtid. I Danmark klev Daniel Jensen av och inkom Martin Jörgensen. I Kamerun var det Ekong som gick ut, och Makoun kom in.

Den andra halvleken började på samma sätt som den första slutade. Direkt skapade Kamerun en farlig målchans. Efter en hörna nickade Mbia mot mål och Sörensen tvingades till en ny bra räddning. Fem minuter in i den andra halvleken fick Danmark en frispark i bra läge. Daniel Aggers sköt frisparken i muren och på returen sköt Kjaer strax över.

Kamerun tog över matchen i inledningen av den andra akten. I den 58:e minutenhittade Eto´o fram till Webo. Webo fick ett bra läge, men han fick ingen bra träff när han avslutade. Mitt i Kameruns press så kontrade Danmark. Bendtner slog en fin passning till Rommedahl. Han tog sig in i straffområdet och vände snyggt sin försvarade. Rommedahl placerade sedan mycket snyggt bollen förbi målvakten, som var chanslös.

Rommedahl var Danmarks klart bästa spelare i matchen. I den 70:e minuten låg han bakom nästa chans för Danmark. Rommedahl fick bollen i bra läge, men skarvade ner den till Tomasson. Tomasson fick fritt fram, men hans avslut räddades av målvakten.

Under sista kvarten jagade Kamerun en kvitteringsmål. Danmark försvarade sig bra och satsade på kontringar. I den 76:e minuten räddade Sörensen sitt Danmark. Eto´o spelade fram Emana . Emana löpte sig fri och avslutade, men Söörensen gjorde en klassräddning.

Danmark var vid flera tillfällen illa ute i slutet av matchen Kamerun skapade tryck men med tur och skicklighet höll Danmark undan. Danmark måste nu vinna mot Japan i den sista matchen för att gå vidare, och Kamerun är utslagna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar