måndag 21 juni 2010

Paraguay - Slovakien 2-0

Paraguay besegrade Slovakien med 2-0 i en match som man kontrollerade från start till slut. Slovakien var mycket bleka och är ett stort besvikelse i årets VM.

Paraguay inledde matchen bäst och redan i den 4:e minuten var man nära att ta ledningen. Santa Cruz testade skott, bollen touchade en försvarare och tvingade Mucha i målet till en svettig räddning. Slovakien tvingades till att försvara sig under större delen av den första halvleken. Paraguay pressade på för ett ledningsmål, och i den 20:e minuten var man återigen mycket nära. Riveros fick bollen och han fick på ett bra avslut. Målvakten Mucha var rätt placerad och räddade Riveros fina avslut. Tre minuter senare snurrade Barrios friskt med det slovakiska försvaret. I momentet efter avslutade han mot första krysset, men bollen smet strax över.

I den 26:e minuten tog Paraguay helt rättvist ledningen. Barrios spelade fram Vera som med en yttersida överlistade målvakten. Slovakiens taktik mot Nya Zeeland i den första matchen var under all kritik. Laget spelade defensivt när man tog ledningen med 1-0. Idag började man direkt defensivt och det straffade sig. Under den första halvtimma var Slovakien knappt över halva plan.

Under sista kvarten lyfte Slovakien upp spelet något. I den 36:e minuten skapade man första riktigt farliga läget. Efter en hörna nickade Salata strax över. Tre minuter senare slarvade Slovakien i försvaret och det gav Santa Cruz ett friläge, men hans avslut räddades av Mucha.

Paraguay gick till halvtidsvilan med 1-0 ledning, och det var hur rättvist som helst. Laget var helt överlägsna i den första halvleken och man borde ha gjort något mål till.

Den andra halvleken blev tempofattig och chansfattig. Paraguay backade hem och kontrollerade händelserna ganska enkelt. Slovakien hade en del boll, men laget saknade kunnande att ta sig igenom till några farliga lägen.

Den första farlighet i den andra halvleken kom i den 71:a minuten. Santa Cruz rykte förbi försvaret och hittade fram till Vera som avslutade med en bra nick. Bollen smet dock strax utanför stolpen.

Andra målchansen i den andra halvleken kom med fem minuter kvar. Slovakien stod och tittade på i försvaret när Riveros dundrade in tvåan.

Paraguay hade bra kontroll på matchen och tog ganska komfortabelt tre viktiga poäng. Paraguay såg mycket stabila ut, vilket man gjorde även mot Italien. Laget spelade bra anfallsspel i den första halvleken, och i den andra visade man upp bra försvarsspel. Paraguay möter Nya Zeeland i den sista omgången och laget är med ena foton i åttondelen.