tisdag 22 juni 2010

David Villa i centrum när Spanien vann

Spanien tog en säker seger mot Honduras och nu väntar en avgörande match mot Chile.

Spanien var klart det bättre laget i den första halvleken och den första målchansen kom i den 7:e minuten. Villa bröt in från vänster och sköt med högerfoten. Bollen dök och tog i ribbans överkant.

Honduras första anfall kom i den 15:e minuten, och då var Casillas snabbt ute och räddade. I den 17:e minuten tog Spanien ledningen efter en mycket fint prestation av David Villa. Villa bröt återigen från vänster och vände snyggt två försvarare innan han dundrade bollen i bortre krysset. Spanien skapade det mesta och det bästa och laget borde ha gjort något mål till, med tanke på dem fina lägen som man skapade. Torres hade två bra lägen efter drygt en halvtimme spel. Den första kom när Ramos slog ett bra, och Torres nickade i backen och över. I den 34:e minuten fick Torres nästa läge, men den här gången sköt han över.

Spanien gick till pausvila med en 1-0-ledning och gjorde det rättvist. Spanjorerna var betydligt bättre än Honduras utan att för den sakens skull briljera med vackert passningsspel. Chanserna skapades oftast efter individuella prestationer eller misstag från ett ganska darrigt Honduras-försvar.

Fem minuter in i den andra halvleken ökade Spanien på till 2-0. Honduras hade flyttat upp mycket folk när Pique bröt och startade en kontring. Spanjorerna kom fyra mot tre. Navas fick bollen ute till höger, och släppte den sedan snett bakåt till Villa som fick fritt skottläge vid straffområdeslinjen. Skottet tog på Chavez och ställde målvakten Valladares.

Efter det var Hunduras ett slaget laget, och Spenien kunde spela ut. I den 53:e minuten kom man i nästa kontring. Den här gången var det Ramos, som hade med sig Villa och Torres. Ramos valde att avslutade själv och sköt tätt utanför.

I den 61:a minuten fick Spanien straff, när Navas fälldes i straffområdet. David Villa tog hand om straffen, och placerade bollen strax utanför.

Efter det kontrollerade Spanien matchen, och 2-0-seger är klart i underkant.