tisdag 15 juni 2010

De Rosi räddade Italien


De Rosi blev poängräddare för Italien, när laget mötte Paraguay tidigare idag.

Italien började matchen ganska offensivt, men Paraguay försvarade sig bra under första kvarten. I mitten på den första halvleken började Paraguay att ta för sig allt mer och mer. Laget skapade ett par halvchanser. Den första i den 22:a minuten efter en hörna, och den andra kom strax därefter när Aureliano Torres testade skott från distans, men han fick ingen bra träff och bollen gick utanför. Där mellan stack Italien upp i ett anfall, där Montolivo slet sig loss och sköt, men inte heller han fick på någon bra träff på bollen, och målvakten kunde enkelt rädda.

Nästa farlighet skapades av Italien och det efter en hörna i den 28:e minuten. Ett bra slagen hörna dök ner i Paraguays straffområdet, där en försvara rensade bollen så när i det egna målet. Efter ganska fartfylld inledning så sjönk speltempo sista kvarten. Det blev mer kamp och mindre skönspel under sista kvarten av den första halvleken.

I den 38:e minuten tog Paraguay något överraskande ledningen i matchen. Paraguay fick en frispark mitt på Italiens planhalva. Torres slog frisparken med sin känsliga vänsterfot. Mitt i straffområdet fanns mittbacken Antolín Alcaraz. Han vann duellen mot både De Rossi och Cannavaro och nickade in 1-0.

Italien som hade mycket boll i den första halvleken och hade bra passningsspel, hade också svårt att skapa dem riktigt heta målchanser. Paraguay försvarade sig mycket bra, och laget visade prov på bra disciplin i sitt försvarsspel under den första halvleken.

I halvtid tvingades Italien byta ut målvakten Buffon. I skrivande stund är det oklart varför Buffon fick kliva av.

Paraguay inledde bäst i den andra halvleken. Italien såg lite ointresserade ut till en början. I den 55:e minuten blev det rörigt i Italiens straffområdet. Efter ett skott gick bollen ut till en fristående Vera, som ur ganska dåligt vinkel sköt strax utanför.

Efter det vaknade Italien och satte bättre fart på sitt spel. I den 63:e minuten kvitterade Italien genom De Rosi. Italien fick en hörna som slogs av Pepe. Paraguays målvakt Villar kom på mellanhand, och De Rosi skallade in kvitteringen.

Italien jagade sedan ett segermål, men Praguay försvarade sig mycket bra, och Italien hade svårt att skapa chanser i mitten av den andra halvleken. Lippi bytte ut Gilardino och satsade på Di Natale.

I slutet av matchen pressade Italien på för ett segermål.Italien skapade under sista tio minuterna två-tre riktigt bra lägen. Först ut var Pepe med ett pressad skott från distans, men Villar i målet gjorde en säker räddning. I den 84:e minuten testade Montolivo med ett distansskott, men även den här gången räddade Villar.

Paraguay i sin tur skapade ingenting i slutet av matchen, utan laget försvarade den poängen man hade. Där med slutade matchen 1-1 och det är nog båda lagen ganska nöjda med.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar