onsdag 16 juni 2010

Reid kvitterade i den 92:a minuten för Nya Zeeland


Slovakien såg ut att gå mot en historisk segern, men i den 92:a minuten kvitterade Nya Zeeland genom Winston Reid.

Nya Zeeland visade upp bra försvarsspel i den första halvleken, och Slovakien som var det spelförande laget hade svårt att skapa klara målchanser. Nya Zeeland fick redan från början matchen där dem ville. Laget drog ner på tempot, och försvarade sig bra. Slovakien hade stora problem att dra upp tempot i sitt passningsspel, vilket gjorde att Nya Zeeland hade lätt att försvara sig.

Första farligheten kom i den 27:e minuten, och det var Slovakien som skapade den. Sestak kom till ett bra avslutsläge efter väggspel med Vladimir Weiss på högerkanten. Sestan sköt sedan strax utanför.

Nya Zeelands bästa möjlighet kom i den 37:e minuten. Shane Smeltz tog sig in i straffområdet och avslutade med ett bra skott, som tog i burgaveln. Nästa möjlighet skapades av Slovakien och det på en frispark. Ett frisparksvariant som avslutades av Marek Hamsik. Det var ett bra avslut från hans sida, men skottet gick lite för rakt på och Mark Paston i målet räddade till en resultatlös hörna.

Den första halvleken slutade mållöst.

Fem minuter in i den andra halvleken tog Slovakien ledningen. Vladimir Weiss rev och slet på högerkanten, samspelade med Sestak som fick på ett bra inlägg. I mitten fanns Robert Vittek som kunde knorra in ettan.

Efter målet så var det Nya Zeeland som hade mycket boll. Slovakien backade hem och satsade på kontringar. I den 70:e minuten slarvade Nya Zeeland på offensiv planhalva. Det öppnade upp för en slovakisk kontring. Slovakien kom i ett 4 mot 3 läge. Robert Vittek fick en fin passning, men precis när han skulle avsluta så gjorde Winston Reid en lysande brytning.

Nya Zeeland hade svårt att skapa kvitteringslägen, men i den 87:e minuten fick man en möjlighet. Lockhead slog ett bra inlägg, som Smeltz nickade strax utanför.

Slovakien såg ut att gå mot seger, men i den 92:a minuten kvitterade Nya Zeeland. Ett inlägg från vänsterkanten nådde fram till Reid som helt omarkerad nickade in kvittering. Det blev även slutresultatet i matchen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar