tisdag 15 juni 2010

Japan vinnare i en urusel match

Japan besegrade Kamerun i en urusel fotbollsmatch. Matchvinnare för Japan blev Hondo, som slog in segermålet i slutet av den första halvleken.

Den första halvleken var hittills det sämsta vi sett i årets VM. Redan igår gnällde jag på att flera matcher inte varit bra. Jag kan inte förstå att två VM-lag inte vill spela fotboll. Det är ju för tusan VM. Varje spelarens dröm, men tydligen inte för Japan och Kameruns spelare. Passningsspelet under den första halvleken var på korpnivå. Tempo och rörelse i anfallsspelet var på division 5-nivå. Tre avslut på mål lyckades lagen mäkta med. I den 38:e minuten kom den tredje avsluten och det blev mål. Ett inlägg från höger nådde fram till Honda som helt omarkerad placerade in 1-0. Kameruns mittbackar gick bort sig totalt, och det gav Honda det fina läget.

Kamerun startade den andra halvleken piggt. I den 49:e minuten drog storstjärnan Eto´o upp ett anfall på högersidan. Han tog sin in i straffområdet och spelade bollen snett inåt bakåt till Choupo-Motin. Choupo-Motin fick på hyfsat avslut, som gick strax utanför. Kamerun hade mycket boll under den andra halvleken, men lagets dåliga rörelse längst fram gjorde att man hade svårt att skapa farliga målchanser. Japan i sin tur backade hem och bevakade ledningen. Det gjorde man ganska bra och hade god kontroll på matchen.

Med nio minuter kvar var Japan nära att stätta spiken i kistan. Okazaki fick på en kanonskott. Hamidou i målet räddade bollen, och på returen sköt Hamidou i stolpen. Strax därefter skapade Kamerun sin bästa kvitteringschans. Högerbacken Mbia fick bollen utanför straffområdet, och han drog på ett jätte skott. Bollen träffade klockrent i ribban.

Några fler chanser blev det inte i den usla matchen, och Japan tog tre viktiga poäng i den här gruppen. Det var Japans första seger i VM, utanför hemlandet.