söndag 27 juni 2010

Spanien vann mot Chile

Spanien besegrade Chile med 2-1 och tog vann där med gruppen. I Åttondelen möter Spanien Portugal. Både Chile och Spanien var ute efter en seger för att ta hem gruppseger, och därmed slippa Brasilien i åttondelen.

Spanien öppnade matchen bäst och redan i den 3:e minuten var Torres nära att spräcka nollan, men han nickade ett bra inlägg strax över. I anfallet efter rann Torres igenom, men han stördes av en försvarare och skottet gick utanför den här gången. Efter det var det Chiles tur att skapa mållägen. I den 9:e minuten Spelade Valdivia in till Gonzales som dock lutade kroppen för långt tillbaka och han lyckades inte få bollen på mål ur ett kanon läge. Tre minuter senare skapade Chile nästa farlighet. Sanchez försökte sig på en fräckis. Udinesespelaren lobbade Casillas men den spanske målvakten fick ut en han doch kunde tippa bollen till en hörna.

I den 24:e minuten tog Spanien ledningen i matchen. David Villa gav laget ledningen på ett skott från långt, långt håll! Målvakten Bravo kom ut och bröt långt ut i banan men bollen gick till Villa som kunde lyfta in bollen i öppet mål från dryga 40 meter.

Spanien var lite bättre i den första halvleken och i den 37:e minuten ökade man på till 2-0. Villa spelade bollen till Iniesta som smekte in bollen förbi Bravo. Ett mycket vackert fotbollsmål. I samband med målet blev Torres kapad bakifrån och Estrada i Chile visades ut.

Två minuter in i den andra halvleken reducerade Chile. Det var inbytte Millar som gjorde målet. Bollen gick via Pique, ändrade riktning och ställde Casillas helt i målet. Efter målet började Spanien ser osäkert ut i sitt förssvarssspel. I mitten av den andra halvleken återtog Spanien kommandot i matchen. Chile som spelade med tio man blev under en period tillbaka pressade. Under sista kvarten sjönk tempot i matchen, och det riktiga fighten om första platsen uteblev. Spanien kontrollerade matchen gaska bra, och båda lagen spelade mer eller mindre av matchen.

Båda lagen tog vidare från gruppen. Spanien möter nu Portugal, medan Chile ställs mot Brasilien i åttondelsfinalerna.