fredag 18 juni 2010

Frankrike på väg hem och Mexico mot åttondelen

Frankrike är på väg ur VM. Jag skulle vilja säga att Frankrike är på väg hem, efter dagens förlust mot Mexico.

Frankrike var pressade att vinna mot Mexico, men det var Mexico som rivstartade och satte fart på matchen. Redan i den 2:a minuten sköt Dos Santos i stolpen, men han blev avblåst för offside. Sex minuter senare fick Vela ett jätte läge, men hans skott gick en bit över målet. Frankrike hade svårt att skapa klara målchanser. Laget skapade några halvchanser och då främst på dem fasta situationer. Mexico i sin tur hade bättre fart i sitt spel och i den 29:e minuten var Salcido nära att ge Mexico ledningen, men Frankrikes målvakt gjorde en bra räddning.

Trots underhållande och bra spel, blev den första halvleken mållöst.

Mexico inledde även den andra halvleken klart bäst, och var det laget som ville gå framåt. Frankrike i sin tur hade svårt som vanligt att skapa klara målchanser. Det var ett mycket försiktigt Frankrike som spelade i den andra halvleken. Det skulle straffa sig. I den 64:e minuten missade linjemannen offside på Javier Hernández som löpte sig fri och satte dit 1-0 för Mexico.

Frankrike hade inte bara problem i det offensiva spelet utan även defensivt såg man darriga ut. I den 79:e minuten hängde inte Abidal med Barrera, och Barrera fälldes. Domaren blåste direkt för straff. Blanco satte den efterföljande straffen i mål.

Efter det var Frankrike ett slaget lag. Mexico besegrade Frankrike och vann mitt hjärta. På samma sätt som Kamerun gjorde 1990.