fredag 18 juni 2010

Grekland vände mot Nigeria


Varken Grekland eller Nigeria övertyga i sina första matcherna. Grekland började även dagens match mycket defensivt och viljelöst. Nigeria i sin tur var lite bättre och visade lite större vilja att anfalla. Det blev dock ingen vidare bra första halvlek.

VM har så här långt handlat mycket om misstag, och det krävdes även en sådant idag. I den 16:e minuten fick Grekland en frispark. Uche lyfte bollen mot mål. Bollen passerade alla inklusive den grekiska målvakten.

I den 33:e minuten fick Nigerias Kaita hjärnsläpp när han sparkade ner Torosidis. Domaren tvekade inte utan visade helt korrekt ut Kaita. Direkt efter utvisningen gjorde Grekland ett offensivt byte. Papastathopoulos gick ut och inkom Samaras. Direkt efter utvisningen backade Nigeria hem, och Grekland tog över takt pinnen. Det var nu som Grekland vaknade. Plötsligt började man skapa målchanser. I den 39:e minuten fick man ett jätte läge att kvittera. Salpingidis blev helt fri, men den nigerianske målvakten Enyeama var blixtsnabbt ute och räddade. Strax därefter skapade man nästa chans. En hörna från höger skarvades vidare, och Samaras styrde bollen mot mål. På mållinjen lyckades en försvarare rädda bollen.

Grekland lyckades dock kvittera innan den första halvleken var över. I den 44:e minuten kom kvitteringen. Katsouranis tog emot bollen i straffområdet och spelade den snyggt bakåt till Salpingidis i bra läge vid straffområdeslinjen. Salpingidis gick på direktskott. Skottet tog på Lukman Haruna och ställde Enyeama fullständig i målet.

Det var Greklands första VM-mål någonsin.

Det var en väntad matchbild som vi fick se i den andra halvleken. Grekland hade mycket boll, och skapade en del framåt. Nigeria i sin tur spelade defensivt och satsade på kontringar. I den 59:e minuten var det nära mål två gånger om. Först skapade Grekland ett jätte läge. Gekas fick friläge, men Enyeama i målet gjorde en galen räddning. Istället vände Nigeria på spelet och man kom i ett 3 mot 2 läge. Tzorvas räddade det första skottet, men på returen fick Obasi öppet mål. När han skulle slå in bollen på halvvolley fick han dock felträff och den smet utanför stolpen.

Grekland pressade på och Nigeria med Enyeama i spetsen försvarade sig heroiskt. I den 70:e minuten tog Grekland ledningen i matchen. En grekisk hörna nickades undan av det nigerianska försvaret. Tziolis tog emot bollen utanför straffområdet. Han drog sin gubbe och kom till skott. Ett bra sådant. Enyeama räddade men kan inte hålla bollen. Torosidis dök upp på returen och tryckete in det grekiska ledningsmålet.

Efter det orkade inte Nigeria resa sig. Grekland kontrollerade resten av matchen, och tog tre viktiga poäng i truppen. Nigeria och Lars Lagerbäck är utslagna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar