fredag 18 juni 2010

Tre mål av Higuain, när Argentina lekte fotboll

Argentina imponerade stort när man besegrade Sydkorea med hela 4-1. Stormatchvinnare för Argentina blev Higuain som svarade för tre mål.

Argentina öppnade matchen som väntat offensivt. I den 16:e minuten tog man också ledningen. Leo Messi slog ett inlägg som styrdes av Park Chu Young i eget mål. I mitten av den första halvleken klev Walter Samuel av pga skada. I den 25:e minuten fick Argentina en ny frispark strax utanför Sydkoreas straffområdet. Tevez fick på ett jätte skott, som gick strax över.

Argentina dominerade den första halvleken, och laget lyckades med det som Spanien misslyckades med igår. Nämligen Argentina hade mycket mer fart i sitt spel, och Sydkorea hade svårt att hänga med i svängarna. I den 33:e minuten ökade Higuain på till 2-0. Argentina fick en frispark ute vid sidlinjen. En frispark som spelades kort från Maxi till Messi, som spelade tillbaka till Maxi. Maxi lyfte sedan in bollen till Burdisso som skarvade vidare till en helt fristående Higuain, som nickaDe in bollen bakom Jung.

Med fem minuter kvar av den första halvleken var Argentina nära att öka på till 3-0. Higuain slog ett inlägg som målvakten boxade ut. Bollen nådde fram till Di Maria, som sköt men Jung i målet räddade.

Slutet av den första halvleken blev händelserik. I den 44:e minuten dribblade sig Messi fram och avslutade med en lobb, men bollen smet strax utanför. Innan halvleken var över bjöd Demichelis, Sydkorea på en reducering. Demichelis tappade bollen till Lee Chung Yong som iskallt slog in reducering.

Slarvigt av Argentina att släppa till det målet, med tanke på att man hade full kontroll på matchen under den första halvleken. Argentina hade stundtals lekstuga, och borde ha gjort fler än två mål i den första halvleken.

Argentina började även den andra halvleken bäst. I den 50:a minuten var man mycket nära att öka på sin ledning. Tevez slog en krossboll till Di Maria. Di Mario hittade i sin tur fram till Higuain, som avslutade, men målvakten gjorde en kanon rädding. Argentina jagade ett tredje mål i matchen. Sydkorea hade stora problem med Argentinas offensiva spel. Mitt i Argentinas press stack Sydkorea upp i ett anfall, och det var mycket nära att man lyckades kvittera. Efter en snabb omställning blev Ki Hun helt fri, men sköt utanför.

Den andra halvleken var lika underhållande som den första. Sydkorea spelade defensivt, men när lägen gavs så satsade man framåt. Argentina i sin tur jagade ett tredje mål, och det var nära ett par gånger. I den 65:e minuten slog Messi en bra frispark, som Heinze var mycket nära att slå in, men han kom lite försent.

Fyra minuter senare hittade Maxi fram till Higuain som avlutade direkt på ett tillslag, men även den här gången var målvakten i vägen. I den 76:e minuten kunde inte Sydkorea stå emot länge.

I den 75:e minuten bytte Maradona ut Tevez och inkom hans svärson Aguero. Aguero spelade fram Messi i den 77:e minuten. Messi rykte ifrån försvaret och sköt i stolpen. På returen höll sig Higuain framme och slog in trean. Fyra minuter senare kom även 4-1. Messi lyfte bollen ut till Aguero på vänstersidan. Aguero lyfte bollen vidare till Higuain som nickade bollen i mål.

Argentina imponerade stort i den här matchen, och gjorde som många andra lag inte lyckats med. Nämligen att bibehålla farten i sitt spel, och jaga fler än ett mål. Argentina ledde en bit in i den andra halvleken med bara 2-1, men laget slog aldrig av på tempot och det offensiva spelet utan ville ha mer. I och med segern är Argentina nu klart för åttondelsfinal