måndag 14 juni 2010

Gyan straffade Serbien


Assamoah Gyan blev stor matchvinnare för Ghana, då han avgjorde matchen mot Serbien. Målet kom på straff i den 84:e minuten.

Ghana inledde den första halvleken klart bäst och hade ett par fina anfallskombinationer längs flankerna. Efter halva halvleken tog Serbien över takpinnen och skapade även dem ett par heta målchanser – främst genom sina inövade frisparksvarianter. I övrigt var det ganska tråkigt och händelsefattigt.

Spelet blev lite bättre i inledningen av den andra halvleken. Framförallt var det Ghana som skapade farligheter. I den 53:e minuten var Ghana nära att ta ledningen. Tagoe lyfte in en delikat boll mot den bortre stolpen som hittade en helt fristående Ayew. Ayew kom upp fint, men fick inte nicken på mål.

I den 60:e minuten var Ghana ett stolpskott ifrån att ta ledningen. Ett inlägg nådde fram till Gyan, som nickade i utsidan av stolpen. Ghana såg piggare och rakare ut i den andra halvleken. Serbien hade svårt att få igång något ordnat anfallsspel. I den 74:e minuten blev Serbiens Lukovic utvisad, efter två gula kort.

Trots tio man så skapade Serbien ett par vassa lägen. I den 79:e minuten hade man tre chanser. Lazovic jobbade till sig bollen på vänsterkanten och serverade Krasic i mitten av straffområdet. Krasic fick på ett bra avslut men Kingson gjorde en jätteräddning, och räddade bollen till hörna. På den efterföljande hörnan nickade Vidic strax över. Två minuter senare hade Ivanovic ett bra skott som gick strax över.

I den 83:e minuten stack Ghana upp i ett anfall. Ett inlägg gick mot bortre delen av straffområdet. Backen Kuzmanovic fladdrade med händerna och bollen tog på handen. Den assisterande domaren uppmärksammade huvuddomare, som blåste för straff. Gyan satte straffen säkert i mål.

Efter det satsade Serbien allt framåt, och det öppnade för Ghanas kontringar. Med två minuter kvar fick man ett jätte läge att avgöra matchen helt, då Appiah lyfte en boll till Ayew. Ayew plockade ner bollen och avslutade strax utanför.

På stopptid träffade Gyan stolpen med ett bra avslut.

Några fler chanser blev det inte i det här matchen, och Ghana tog en viktig seger i en match som inte bjöd på någon vidare underhållning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar