måndag 14 juni 2010

Tyskland imponerade mot Australien

Tyskland imponerade stort i sin första VM-matchen. Laget dominerade matchen mot Australien, och vann till slut med klara 4-0.

Australien vaskade fram matchens första chans i den 3:e minuten. På en hörna nådde Richard Garcia högst, men Manuel Neue gjorde en bra räddning. Tre minuter senare var det dags för Tysklands första målchans. Klose bröt igenom och fick på ett bra skott, men Mark Schwarzer lyckades rädda. Han kunde dock inte stå emot när Lukas Podolski dundrade in 1-0. Mesut Özil tog sig in i straffområdet och spelade bollen snett inåt bakåt till Podolski, som fick på ett jätte skott. Schwarzer fick händerna på bollen, men orkade inte hålla det hårda skottet.

Tyskland dominerade den första halvleken. I den 24:e minuten var Klose mycket nära att öka på till 2-0. Özil var den som drog igång ett anfall, som Klose avslutade strax utanför. Två minuter senare fick Klose en ny möjlighet och den här gången gjorde anfallaren inga misstag. Philip Lahm slog ett inlägg, och målvakten var ute och hängde tvått. Klose satte pannan till och 2-0 var ett faktum. I den 30:e minuten var det nära 3-0 för Tyskland, som nu lekte fotboll. Özil kom helt ren med Schwarzer och försökte chippa bollen över målvakten! Lucas Neill hann dock upp bollen och kan rensa undan på mållinjen.

Tyskland gick till pausvilan med en trygg 2-0 ledning.

Australien började den andra halvleken bra, och i den 49:e minuten borde man fått en straff. Per Mertesacker fick bollen klart på armen men domaren friade. I den 56:e minuten visades Australiens viktigaste spelare Tim Cahill ut, efter en tuff tackling. Utvisningen var ganska hård, och ett gult kort hade varit mer korrekt.

Tyskland imponerande stort i den här matchen. Lagets försvarsspel var mycket bra, och lagets anfallsspel var inte sämre. I den 59:e minuten kom Klose helt fri, men Schwarzer gjorde en bra räddning. Returen gick sedan ut till Klose, som spelade bollen mot Khedira. Khedira fick dock inte fram någon avslut då han fälldes av en försvarare.

Strax därefter var Klose återigen nära att göra 3-0. Den här gången var det samspel med Podolski som ledde till läget, men Kloses avslut gick utanför. I den 68:e minuten ökade Tyskland på till 3-0 genom Müller som dundrade in bollen i mål via stolpen. Två minuter senare kom 4-0, och den här gången var det inhopparen Cacau som efter fint förarbete av Özil satte 4-0. Det var Cacaus första kontakt med bollen.

Efter det slog Tyskland av på tempot och spelade bara av matchen. Tankar och kommentarer från dagens spel kommer inom kort.