söndag 13 juni 2010

Målvakts tavla sänkte Algeriet


Algeriet och Slovenien bjöd på bedrövligt fotboll. Det krävdes en målvaktstavla för att nollan skulle spräckas.

Första halvleken mellan Algeriet och Slovenien bjöd på tråkigt och chansfattigt fotboll. Fel passningar,dåligt tempo, och dåliga bollmotagningar vad det som vi fick se i den första halvleken. Bästa målchans hade Slovenien i den 42:a minuten. Birsa tog sig fram i mitten och avlossade ett lurigt skott. Chaouchi tippade bollen till en resultatlös hörna. Algeriet skapade två bra chanser i den första halvleken. Den fösta kom i den 3:e minuten då Helhadj sköt ett bra frispark, men målvakten räddade. Den andra chansen kom i den 36:e minuten då Halliche nickade en hörna strax utanför.

Spelet och tempot blev inte bättre. Det var fortsatt tråkigt och chansfattigt. Att två lag som spelar i VM inte ens kan kasta inkast till rätt spelare är skamligt dåligt. Algeriet bytte in Abdelkader Ghezzal i den andra halvleken. Ett byte som kostade Algeriet matchen. Ghezzal kom in i den 59:e minuten, och direkt drog han på sig ett gult kort. I den 73:e minuten tog Ghezzal ner ett inlägg med handen, och blev utvisad.

Efter det tog Slovenien över matchen helt, men hade svårt att skapa några heta målchanser. I den 77:e minuten var Algeriet mycket nära att ta ledningen i matchen. Slarv i det slovenska försvaret gav Zaini friläge. Målvakten Handanovic hann dock ut och räddade sitt lag. Strax där efter kom matchens första mål. Koren kom rättvänd utanför straffområdet och testade skott. Ett ganska tamt avslut. Bollen gick mot den bortre stolpen. Chaouchi i Algeriens mål såg ut att ha bra koll på den, men han missbedömde studsen och fumlade in den i eget mål. En jättetavla nästan i klass med den som Robert Green bjöd på i gårdagens match.

Efter målet hände det inte mycket mer i matchen. Slovenien hade bra kontroll på matchen, och Algeriet var aldrig nära en kvittering. Mer kommentarer om den här matchen kommer efter dagens tredje match.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar