tisdag 15 juni 2010

Holland Besegrade Danmark

Holland besegrade Danmark efter ett imponerande andra halvleken. Danmark skapade det mesta och det bästa i den första halvleken, men som sagt Holland vaknade till i den andra halvleken och vann övertygande.

Holland inledde klart piggast, mot ett lågt dansktförsvar. Den första farlighet kom i den 10:e minuten och det var Holland som stod för den. Kuyt testade skott, och Sörensen hade en del problem med att rädda det skottet. Holland hade mycket boll under den första halvleken, men Danmark spelade mycket bra defensivt. Laget var inte heller ofarligt framåt. I den 34:e minuten ställde man snabbt om. En lång boll nådde fram till Rommedahl som bröt in i straffområdet och sköt. Stekelenburg fick bollen rakt på sig och kunde rädda.

Tre minuter senare var Danmark nära att ledningen. På nytt var det en kontring som ställde till problem för Holland. Bendtner hittade Kahlenberg i djupet. Kahlenberg kom till skott från en position till vänster i straffområdet. Stekelenburg styrde ut bollen till en dansk hörna.

0-0 var ställningen i halvtid. Holland fick en drömstart på den andra halvleken. Holland kom i ett snabbt anfall. Ett vänsterinlägg nickades i fel riktning av Simon Poulsen. Bollen touchade sedan Daniel Aggers rygg och smet in i mål via stolpen.

I den 52:a minuten hittade Kuyt fram till van Persie. Han tog dock för god tid på sig, vilket gjorde att Sörensen kom ut och räddade bollen. Holland som i den första halvleken hade svårt att skapa heta målchanser, la in en femte växel i inledning av den andra halvleken. I den 58:e minuten hölls sig van Persie framme igen, men den här gången spelade han bollen till van det Vaart. van det Vaart fick sedan på en hyfsat avslut, som Sörensen kunde ganska enkelt rädda.

Holland var klart det bättre laget i den andra halvleken. Framförallt var det bättre anfallsspel från Hollands sida under den andra halvleken. Danmark i sin tur hade svårt att hitta fram till några heta målchanser.

Nicklas Bendtner som spelade trots skadan byttes ut i den 62:a minuten. Bendtner var ganska osynlig under matchen.

Med nio minuter kvar var Holland mycket nära ett andra mål i matchen. Sneijder fick på ett bra skott, som via Agger träffade ribban. I den 84:e minuten kom andra målet i matchen. Ett djupledsboll nådde fram till Elia, som löpte sig fri. Elia chippade bollen förbi Sörensen och i stolpen. Returen rakade Kuyt in i mål, och det var ridå Danmark.

Tre minuter senare var Holland nära 3-0.