fredag 25 juni 2010

Holland Gruppsegrare

Holland besegrade Kamerun och säkrade där med gruppsegern. Kamerun jagade sin första segern och satsade framåt. Det öppnade en del ytor för Holland. I den 5:e minuten skapade Kamerun matchens första läget. Eto’o vrickade fram bollen till Chedjou som hade löpt fram från sin mittfältsposition. Chedjou vände bort en holländare och sköt, men rakt på Stekelenburg.

Fyra minuter senare var Holland nära ett ledningsmål. Kuyt slog en fin genomskärare mot en fri van Persie. Men Souleymanou uppfattade situationen snabbt och kom ut och plockade bollen framför fötterna på holländaren. Holland var lite bättre i den andra första halvleken och var det laget som skapade det mesta och det bästa. I den 19:e minuten fick Holland nästa läge. Persie fick en bra boll som han, tog ner, vände upp och sköt. Dock rakt på Souleymanou som räddade. Fin prestation av van Persie.

I den 36:e minuten tog Holland välförtjänt ledningen. Van Persie spelade vägg med van der Vaart och fick ett friläge till höger i straffområdet. Avslutet gick mellan benen på Souleymanou. Kuyt stod offside när passningen från van der Vaart kom, men han hoppade över bollen och lät den gå fram till van Persie som kom löpande bakifrån.

Det var ställningen efter första halvleken.

Holland startade bäst även i den andra halvleken. Van Persie kom loss i djupled när Holland kontrade. Men Mbia var honom hack i häl och skottet blev ganska tamt. Souleymanou räddade.

I den 62:a minuten skapade Kamerun ett bra kvitteringsläge. Aboubakars vrickning nådde Makoun som blev fri i straffområdet. Men Stekelenburg gjorde en jätteräddning på Makouns avslut. Två minuter senare fick Kamerun en straff. Eto’o satte straffen precis intill Stekelenburgs högra stolpe.

Efter det jagade båda lagen ett segermål. I den 73:e minuten gjorde Arjen Robben comeback efter sin skada. Just Robben låg bakom Hollands segermål. Robben ryckte sig förbi sin försvarare och fick till ett riktigt fint skott med vänstern. Bollen tog i insidan av stolpen. På returen dök måltjuven Huntelaar upp och slog in 2-1.

Det blev slutresultatet i matchen, och Holland slutade som etta i gruppen.