fredag 25 juni 2010

Paraguay Gruppsegrare

Paraguay spelade oavgjort mot Nya Zeeland och där med blev laget klara gruppsegrare. Matchen blev mållöst, och bjöd inte på någon vidare spel.

Den första halvleken bjöd på mycket kamp och få klara målchanser. Nya Zeeland hade chans att ta sig vidare vid en eventuell seger, men laget började mycket avvaktande i den första halvleken. Paraguay hade mycket boll, men hade svårt att skapa chanser mot ett väl samlad försvar.

Första riktigt heta målchans kom först i den 28:e minuten. Det var Paraguay och högerbacken Caniza som skapade den. Caniza testade skott. Bollen dök lite lurigt och gick bara halvmetern över ribban bakom Paston.

Matchens första skott på mål kom med tio minuter kvar av den första halvleken. Valdez sköt från distans, men skottet gick rakt på Paston.

Den första halvleken blev där med mållöst.

Det blev ingen vidare fart på spelet även i den andra halvleken. I den 48:e minuten kom Nya Zeelands första målchans i matchen. Lockhead tog sig fram på vänsterkanten och spelade in centralt till Elliot som gick på direktavslut. Skottet gick dock halvmetern utanför stolpen.

Nya Zeeland började den andra halvleken piggt. Paraguay hade dock ganska bra kontroll på matchen. Laget offrade ingenting i onödan då ett poäng räckte för att ta sig vidare. I den 62:a minuten var Paraguay nära att ledningen i matchen. Ett inlägg mot den första stolpen. Riveros slapp markering och nickade. Paston gjorde en riktigt bra räddning. På returen fick Caceres chansen att skjuta, men skottet täcktes undan av en nyazeeländsk försvarare – till machens andra hörna.

Det var Paraguay som skapade dem flesta lägen även i den andra halvleken. I den 76:e minuten spelade Santa Cruz in bollen från vänster. Benitez tog emot och sköt. Paston gjorde en bra räddning och Barrios kom inte riktigt åt returen. Två minuter senare kom nästa målchans. Santa Cruz var på väg igenom i straffområdet, men Paston kom ut och stötte undan bollen.

I slutet av matchen lyfte Nya Zeeland upp mycket folk i anfall, men laget skapade inte några heta målchanser. Matchen slutade 0-0.