fredag 25 juni 2010

Japan besegrade Danmark med 3-1, och tog sig där med vidare från gruppen. För Danmarks del är VM över.

Japan startade matchen med högt press mot det danska backarna. Det märktes på spelet att båda lagen ville vinna den här matchen och ta sig där med vidare. I den 13:e minuten var Japan nära ett ledningsmål. Ett inspel från vänster skarvades av Matsui men Sörensen gjorde en benparad. Strax därefter kom Japans nästa farlighet. Japans lagkapten Hasebe tog sig in från högerkanten och avslutade med ett bra skott som gick strax utanför.

Danmarks första riktigt heta målchans kom i den 15:e minuten. Tomasson tog sig till avslut. Anfallaren smekte i väg bollen med en bredsidamen avslutet strök den japanske målvakten Kawashimis vänstra stolpen.

Tre minuter senare tog Japan ledningen i matchen. Japan fick en frispark. Honda drog till med vänstern. Bollen letade sig in bakom Sörensen. Utan tvekan ett misstag av den danske målvakten, som var på väg åt fel håll men tvingades byta riktning.

Tomasson fick i den 22:a minuten en bra möjlighet att kvittera. Återigen sprang han sig ren på en kanonpassning från Poulsen men även den här gången slog han hål i luften.

Efter en halvtimme spel ökade Japan på till 2-0, och återigen gjorde Japan mål på en frispark. Endo smekte in bollen från 27 meter och den här gången var Sörensen chanslös. I slutet av den första halvleken hade lagen varsin möjlighet att göra mål, men några fler mål blev det inte i den första halvleken.

Tre minuter in i den andra halvleken schabblade Sörensen och bollen gick via målvaktens händer och tog i stolpen. Tomasson var kvällens stora olycksgubbe. Han hade fem-sex kanon lägen i matchen men anfallaren hade ingen bra kväll. I den 52:a minuten fick han ett nytt läge, men som vanligt missade han. Nästa chans fick Tomasson i den 70:e minuten, men ännu en gång missade han ett kanon läge. Nio minuter senare träffade Larsen ribban med ett kanonskott, och det ville sig inte riktigt för Danmark. Det kävdes en straff och ett retur för att Danmark skulle få in bollen i mål.

Med nio minuter kvar gjordes Agger ner i straffområdet och domaren blåste för straff. Tomasson sköt straffen, men Kawashima räddade. På returen slog dock Thomasson in bollen i mål. Efter det avgjorde Japan matchen helt med tre minuter kvar av matchen. Honda frispelade Okazaki som bara hade att lägga in bollen i öppet mål. Rasande snyggt av Honda och nu var det definitivt kört för Danmark.

Det blev matchens sista mål, och Japan tog sig där med vidare från gruppen.