söndag 20 juni 2010

Holland Vann Utan Att Imponera


Holland besegrade Japan, men utan att imponera. Det var i början av den andra halvleken som matchens enda mål kom, men Japan var klart det bättre i det andra halvleken.

Den första halvleken bjöd på bedrövligt fotboll. Holland hade massvis bollinnehav, men trots det skapade man inte en enda målchans. Närmast mål var Sneijder på en frispark, men hans skott gick över. Japan hade ganska enkelt att försvara sig då Holland saknade tempo och rörelse i sitt anfallsspel. Holland spelade med elva individer som gick och spelade fotboll.

Holland inledde med bättre fart i inledningen av den andra halvleken. Tre minuter in i den andra halvleken kom Hollands första målchans. Giovanni slog ett bra inlägg, som van Persie nickade rakt på målvakten. Strax därefter slog van Bommel en bra djupledsboll till van Persie, som dock inte fick något bra träff på avslutet.

I den 53:e minuten kom ledningsmålet för Holland. Wesley Sneijder fick en kalasträff och bollen gick via Kawashima in i mål. Trots att skottet var bra, så var det mindre bra ingripande från Kawashima, som ledde till målet.

Efter det började Japan satsa offensivt och under en period satte man press på Holland. Japan skapade några halvchanser och det främst på frisparkar och några hörnor.

Japan pressade Holland under större delar av den andra halvleken och det var Japan som förde matchen, medan Holland spelade konstigt nog på resultat. Efter 1-0-målet hade Holland knappt en målchans i den andra halvleken. Det var först i slutet som man skapade farligheter. I och med att Japan pressade för en kvittering, så fick Holland två bra chanser på kontringar. Den första kom i den Afellay kom fri på vänstersidan, men Kawashima kom snabbt ute och lyckades rädda. Japans bästa kvitteringsläge kom i den 90:e minuten, då Tanaka nickade ner bollen till Okazaki som sköt från bra läge strax över.

Innan dess hade även Holland ett jätteläge, men Afellay missade återigen ett friläge. Holland vann matchen utan att imponera. Japan var klart bättre laget i den andra halvleken, och Holland hade en hel del tur att man vann den här matchen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar