lördag 19 juni 2010

Pinsamt dåligt England

England svarade för katastrofal insats tidigare idag mot Algeriet. Laget visade ingen vilja, och var på tok för uddlöst framåt.

Både England och Algeriet var ute efter en seger. Båda lagen bytte ut sina målvakter, som stod i den första matchen.

Den första halvleken var ganska jämn historia, och det skapades får klara målchanser. Första riktigt heta målchansen kom i den 32:a minuten. Ett långt inlägg nickades av en försvarare rakt på Frank Lampard. Lampard fick ett jätte läge rakt framför målet, men målvakten gjorde en bra räddning. England hade stora problem i press-spelet och det främst när man tappade bollen på offensiv planhalva. Det gjorde att Algeriet fick god tid på sig att bygga upp sina anfall.

Det hände inte mycket mer i den första halvleken, som slutade oavgjort.

Englands inledning av den andra halvlek, kan bara sammanfattas med ett ord. Bedrövligt!. Under första kvarten visade England hur man inte ska spela fotboll. Laget hade ingen press på bollhållaren, när man väl hade bollen så slog man bort passningarna alldeles för enkelt. Algeriet i sin tur hotade vid ett par tillfällen men några heta målchanser fick vi inte se.

Fabio Capelo gjorde ett par byten, men trots det blev det inte bättre spel från England. Algeriet försvarade sig ganska enkelt mot det engelska stillastående anfallsspelet. I slutet av matchen såg man många spelare som gick och hängde med huvudena. Med sex minuter kvar bytte då Capelo in Peter Crauch. Jag undrar varför det bytet inte kom tidigare.

Matchen slutade 0-0, och jag vill säga att England skämde ut sig idag. Laget saknade viljan. Det var få spelare som ville springa och ta skitjobbet, som krävs för att skapa ytor år andra. Det jobbet var inte spelarna redo att ta idag, och nu ligger England illa till. I slutet av matchen blev England utbuade av dem egna fansen. Efter två matcher har England nu bara två poäng.