fredag 25 juni 2010

Italien Ute Ur VM

Italien behövde tre poäng för att ta sig vidare från gruppen, men dåligt försvarsspel och försiktighet fällde Italien som slutade sist i gruppen.

Italien började matchen som väntat defensivt och avvaktande. Det var Slovakien som skapade det mesta och det bästa i inledningen av matchen. I den 25:e minuten kom matchens första mål. De Rossi slarvade med ett uppspel och gav bort bollen till Kucka som serverade fram Vittek till ett friläge. Vittek avslutade vackert precis innanför Marchettis högra stolpe.

Slovakien var det bättre laget i den första halvleken. I den 35:e minuten var man nära att öka på till 2-0, när Strba testade skott. Italiens målvakt Marchetti räddade till hörna. Italiens första farlighet kom i den 38:e minuten. Det var Montolivo som sköt från distans, men skottet gick utanför.

Med fyra minuter kvar var Skrtel nära att bjuda Italien på ett kvitteringsmål. Ett inlägg från högerkanten var hårt och Skrtel nickade sånär bollen i eget mål.

På stopptid i den första halvleken var Slovakien mycket nära att öka på till 2-0. Volleyskott från Kucka som gick någon decimeter utanför italiens vänstra stolpe.

Den första halvleken bjöd inte på någon vidare underhållande spel. Italien var mycket försiktiga trots underläge med 1-0, och Slovakien var det hungrigaste laget.

Tio minuter in i den andra halvleken var Di Natale nära att kvittera för Italien. Di Natale kom helt fri i straffområdet men lyckades inte få avslutet på mål. Italien lyfte upp spelet i den andra halvleken i jagade ett kvitteringsmål. I den 62:a minuten fick Di Natale ett nytt läge, men han sköt på utsidan av burgaveln. Fem minuter senare var det återigen nära 1-1. Pepe slog ett bra inlägg som nådde fram till Quagliariella som fick på ett jätte skott. Skrtlel räddade bollen på mållinjen. Italienska spelare ville ha mål, och menade att Skrtlel var innanför. Det ska sägas att det var omöjligt att se om bollen var inne.

I anfallet kontrade Slovakien och Stoch fick ett bra läge, men skottet gick tätt utanför det högra krysset. Italien pressade för en kvitteringsmål, och då slog Slovakien till. Hamsik hittade in till Vittek som bredsidade in sitt andra mål i matchen. Otroligt dåligt försvarsspel från Italiens sida vid målet.

Sista tio minuterna blev mycket händelserika. I den 81:a minuten reducerade Italien genom Di Natale. Quagliarella svarade för en enorm prestation när han bröt sig igenom och sköt ett skott som Mucha räddade ut till den italienska skyttekungen Di Natale som bredsidade in 2-1.

Italien vaknade till liv, och pressade tillbaka Slovakien. Med fem minuter kvar av matchen kom kvitteringen. Trodde alla. Men domaren hittade en mycket tveksam offside och dömde bort målet. Di Natale fintade sig fram i straffområdet och spelade in till Quagliarella som gjorde mål, men blev avblåst för offside. Mycket tveksamt.

Mitt i Italiens press kontrade Slovakien in 3-1. De Rossi hängde inte med inhopparen Kopunek som lyfte in bollen över Marchetti. På stopptid tände Quagliarella nytt hopp får Italien efter ännu en reducering. Quagliarella chippade in bollen från utsidan av straffområdet. VM:s snyggaste mål hittils.

Italien fick en chans till att kvittera. I den 95:e minuten fick Pepe ett bra läge. Chiellini kastade ett långt inkast som till slut gick fram till Pepe vid bortre stolpen som inte lyckades träffa mål från bara några meter.

Där med åkte dem regerande världsmästarna ut och Slovakien är klart för åttondelesfinalen.