torsdag 24 juni 2010

Tyskland och Ghana Vidare

Tyskland jagade en seger mot Ghana, men spelet i den första halvleken var inte det bästa. Tyskland hade mycket boll, men skapade få klara målchanser. Båda lagen spelade rätt så avvaktande, och kanske förlitade man sig på resultatet i den andra matchen. Tyskland var dock närmast ett mål i den första akten.

Podolski var nära redan i den 8:e minuten att ge Tyskland ledningen. Han spelade in bollen framför målet, där en försvarare så när fick bollen in i det egna målet. Måkvakten Kingson var dock med på noterna och styrde bollen till hörna.

Det bästa läget som Tyskland skapade kom i den 24:e minuten. Özil Kom helt fri med Kingson, men Ghanas målvakt gjorde en kanonräddning.

Halvleken slutade mållöst.

Ghana fick ett jätte läge att ta ledningen i matchen. I den 50:e minuten kom Asamoah helt fri, men Neuer i det tyska målet kom bra ut och räddade friläget.

Tyskland var det laget som jagade ett mål, och pressade tillbaka Ghana under första kvarten i den andra halvleken.

I den 60:e minuten tog Tyskland helt logiskt ledningen i den här matchen. Özil fick bollen utanför straffområdet och han drog till med vänster. Kongson var chanslös på Özils skott. Läget var den nu. Ghana var kvar på andra platsen efter Serbien hade bara 0-0 mot Australien.

Ghana gick direkt till anfall och det var mycket nära en kvittering. Tagoe nådde först på ett inlägg från väsntern men nicken tog på en tysk försvarare och gick ut över kortlinjen till en hörna.

I den 66:e minuten bjöd Ghana på ett härligt anfall. Asamoah Gyan klackade bollen till en fristående Ayew men även hans avslut lämnade mer att önska.

Efter det så hände inte mycket i matchen. Båda lagen spelade mer eller mindre av matchen. Det hela slutade med tysktseger 1-0. Eftersom Serbien förlorade mot Australien, så var både Tyskland och Ghana vidare.