söndag 27 juni 2010

Schweiz lyckades inte få hål på Honduras

Schweiz behövde vinna med minst två mål för att ta sig vidare från gruppen samtidigt som Chile skulle besegra Spanien. Schweiz kopplade direkt greppet om matchen och pressade tillbaka Honduras. Matchen första målchans kom i den 13:e minuten. Derdiyok fick kanonläge. Han kastade sig fram i straffområdet och nickade bollen strax utanför Honduras högra stolpe.

Trots att Schweiz hade stor spelövertag hade man svårt att skapa riktigt heta målchanserna. Honduras försvarade sig bra, och det blev mycket spel på mitten. Med tre minuter kvar av den första halvleken skapade Schweiz andra chansen i matchen, Blaise Nkufo kom rätt på ett inlägg från höger och var nära att brösta in ledningsmålet.

Den första halvleken blev därmed mållös.

Schweiz gjorde ett byte i halvtid i hopp att få bättre fart på sin offensiva spel. Det var dock Honduras som skapade första chansen i den andra akten. David Suazo vräkte sig fram på ett inlägg och nickade bollen strax utanför Schweiz vänstra stolpe. Honduras som spelade försiktigt och defensivt lyfte upp spelet i den andra halvleken. Hakan Yakin som kom in i halvtid låg bakom en del halvchanser för Schweiz.

Honduras var mycket nära att ta ledningen i den 71:a minuten. Suazo spelade fram Alvarez som blev helt fri med Benaglio. Den schweiziske målvakten gjorde en fantastisk enhandsräddning.

I den 73:e minuten fick Frei ett kanonläge mitt i slottet men schweizaren lyckades inte ens träffa mål. Skottet gick långt över. Två minuter senare var Frei återigen nära att ge Schweiz ledningen, men den här gången skarvade han bollen utanför. Schweiz jagade ett segermål och lyfte upp mycket folk i anfallet. Lagets anfallsspel var dock inte bra och man saknade rörelse längst fram. Honduras hade dock inga större problem att försvara sig.

I slutminuterna var Honduras det laget som var närmast ett mål, men det hela slutade 0-0. Trots då att Schweiz besegrade Spanien blev man utslagna ur VM.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar