måndag 28 juni 2010

Kontrakt för Helgi Daníelsson

AIK är överens med 28-årige mittfältaren Helgi Daníelsson om en transfer till AIK, avtalet gäller i 3,5 år. Landslagsmeriterade islänningen Daníelsson kommer närmast från tyska FC Hansa Rostock och har tidigare spelat för IF Elfsborg samt Östers IF i Allsvenskan.

- Helgi har erfarenhet från både utlandet och Sverige vilket gör att han snabbt kan anpassas i Solna samt bidra med sina fotbollsegenskaper direkt, säger Jens Andersson, sportchef i AIK.

- AIK är en stor klubb med stort stöd, jag skall under min tid i klubben göra allt för att bidra till resultaten och förtjäna supportrarnas respekt, säger Helgi Daníelsson.

Daníelsson inledde sin fotbollskarriär i Fylkir FC från Reykjavík och spelade sedan i engelska Peterborough United FC innan han 2006 skrev på för Östers IF. Inför 2008 skrev han på för IF Elfsborg och efter två år i Borås lämnade han Sverige för tyska FC Hansa Rostock. Totalt har Helgi spelat 72 allsvenska matcher och svarat för två mål.

Gällande transfers ut från AIK har samtliga i Sportledningen d v s Alex Miller, Jens Andersson och Björn Wesström varit beslutsfattare. Gällande transfers in har Jens Andersson och Björn Wesström varit ansvariga för scouting och förhandling då Alex Miller varit för kort tid i AIK och Sverige för att ha en bild av de spelare som rekryterats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar