måndag 28 juni 2010

Robert Åhman Persson återvänder

AIK är överens med Malmö FF om en transfer för mittfältaren Robert Åhman Persson. Under söndagskvällen nådde klubbarna och spelaren en överenskommelse för 3,5 år framåt.

- Att få komma hem till AIK känns fantastiskt, jag ska göra allt jag kan både på kort och lång sikt för att hedra klubben och supportrarna, säger Robert Åhman Persson.

23-årige mittfältaren Robert Åhman Persson kom som 16-åring från Bälinge IF till AIK och debuterade i A-laget i den avslutande bortamatchen mot Trelleborgs FF 2004, samma år som han var med och tog JSM-guld med AIK. Robert ersatte i debutmatchen Arash Talebinejad i den 75:e minuten. 2006 var han utlånad till AIK:s samarbetsklubb FC Väsby United och spelade 25 matcher i Superettan. I juli 2007 lämnade Robert Sverige och flyttade till danska Viborg Fodsports Forening för att få mer speltid, sedan 2008 har han spelat i Allsvenskan för nuvarande serietvåan Malmö FF, både som mittfältare och som mittback.

Totalt har han spelat 23 tävlingsmatcher för AIK och svarat för två mål. Debutmålet kom i bortamatchen mot Västra Frölunda IF 2005. 12 spelade U21-landskamper står även på hans visitkort.

- Robban har trots sin låga ålder ett stort antal allsvenska och internationella matcher i sitt cv, att han dessutom är AIK:are gör att det både tillför kompetens och känns bra, säger AIK:s sportchef Jens Andersson.

När Robert Åhman Persson lämnade AIK sommaren 2007 sa han ”- Jag har alltid varit AIK:are och jag hoppas att jag kan komma tillbaka till AIK någon gång i framtiden.” Nu har den stunden kommit.

Gällande transfers ut från AIK har samtliga i Sportledningen d v s Alex Miller, Jens Andersson och Björn Wesström varit beslutsfattare. Gällande transfers in har Jens Andersson och Björn Wesström varit ansvariga för scouting och förhandling då Alex Miller varit för kort tid i AIK och Sverige för att ha en bild av de spelare som rekryterats.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar