lördag 19 juni 2010

USA närmast seger i en underhållande match

USA hämtade upp underläge 0-2 mot Slovenien och var mycket nära en seger. Med sex minuter kvar hade USA en boll inne, men domaren dömde bort målet av någon konstigt orsak.

Slovenien och USA bjöd på ganska hyfsat underhållning i den första halvleken. Framförallt var det Slovenien som satte färg på den här matchen. Båda lagen började offensivt i den första halvleken och i den 13:e minuten tog Slovenien ledningen i matchen. Valter Birsa fick bollen utanför straffområdet och han drog till med ett skott. Ett välplacerad borrade sig förbi Howard i målet. Avslutet var bra, men Howard i målet så passivt ut, och det kan beror på hans onda rygg.

Slovenien var lite bättre laget i den första halvleken, och det var laget som skapade det bästa chanserna framåt. I den 20:e minuten var Novakovic nära att öka på till 2-0, men USA klarade sig den gången.

USA-s bästa chans kom i den 36:e minuten då Torres fick ett bra läge, men Sloveniens målvakt gjorde en bra räddning. I slutet av den första halvleken ökade Slovien på till 2-0.

USA fick en drömstart i den andra halvkene. Slovenien gjorde bort sig i försvaret och bollen gick till Donoavan. Donovan avancerade på vänstersidan och avancerade in i straffområdet. Den slovenske målvakten väntade sig ett inspel, men Donovan drog bollen i det närmsta krysset.

I mitten av den andra halvleken började Slovenien se trötta ut. USA tog över matchen allt mer och mer. Trots att USA hade en del boll i den andra halvleken hade man svårt att skapa målchanser. Slovenien spelade disciplinerat i försvaret. Laget var inte heller ofarliga framåt.

Med nio minuter kvar av matchen fick USA utdelning på sitt jagande. Altidore vann en närkamp och skarvade bollen till Michael Bradley. Bradley kom helt fri med målvakten och tryckte in kvitteringen. USA-s upphämtning berodde i stor del på Altidore, som var USA-s bästa spelare. Med sex minuter kvar hade USA en boll inne, men domaren dömde bort målet. Varför han gjorde det är en gåta för mig.

Med två minuter kvar skapade Slovenien nästa farlighet. Det var Radosavljevic som testade skott från distans, med Howard i målet gjorde en bra räddning. Det var matchens sista målchans och det hela slutade 2-2.