tisdag 22 juni 2010

Portugal krossade Nordkorea med 7-0

Portugal hade bara 1-0 mot Nordkorea efter den första halvleken. Spelet var inte heller något att hänga i julgranen. I den andra halvleken körde Portugal över Nordkorea och man gjorde hela 6-mål.

Portugal öppnade matchen som väntat med högt tempo. Laget trampade gasen i botten och under första fem minuter skapade man tre halvchanser. Den riktigt heta målchansen kom i den 7:e minuten, då Calrvalho kunde helt ostört nick bollen i stolpen.

Nordkorea började avvaktande och försiktigt med allt eftersom började man ta för sig. I den 18:e minuten var Nordkorea mycket nära att ta ledningen i matchen. Efter ett bra anfall räddade den portugisiske målvakten Eduardo ett avslut, men på returen höll sig Pak framme och nickade bollen strax över. Tre minuter senare ställde Nordkorea snabbt om till anfall. Bollen kom till An som fick på ett bra skott, men bollen smet strax utanför.

Portugal hade mycket boll, men kändes rätt så uddlösa framåt. Lagets passningsspel under den första halvleken var under all kritik. I den 29:e minuten tog dock Portugal ledningen. För engångs skull lyckades man med sitt passningsspel. Tiago slog en boll inne i straffområdet. Raul Meireles tog en djupledslöpning, och kom prefekt till bollen. Avslutet från Meireles var distinkt och gick under den nordkoreanska målvakten.

Trots det stora bollinnehavet hade Portugal svårt att skapa dem riktigt heta målchanserna. Flera av spelare bland annat Christiano Ronaldo såg uppgivna och frustrerade ut. Med tio minuter kvar av den första halvleken slarvade Nordkorea för första gången i försvaret, och det gav Meireles ett bra läge, men han fick dock ingen fart i sitt avslut.

Den första halvleken slutade därmed 1-0 för Portugal.

Portugal startade den andra halvleken betydligt bättre än man avslutade den första. Plötsligt hittade Portugal rätt i sitt passningsspel. Det blev bättre fart på Portugal och Ronaldo hittade en bättre yta att operera på sin kant. Tre minuter in i den andra halvleken testade Meireles ett distansskott, men skottet gick över. I anfallet efter blev det återigen farligt. Ronaldo tog sig in från kanten och sköt ett bra skott. Målvakten Ri tappade bollen, men fick hjälp att försvaret för att hålla rent.

Varken han eller försvaret kunde stå emot i den 54:e minuten. Det var drömanfall från Portugal. Almeida bröstade ner bollen till Meireles som frispelade Simao. Simaos avslut gick mellan benen på Ri och Portugal tog en välförtjänt 2-0 ledning.

Bara två minuter senare bjöd Portugal på nästa drömanfall. En för dagen mycket duktige Coentrao på vänsterbacken matade in ett perfekt inlägg till Almeida som nickaplaceraDe in bollen bakom Ri i det nordkoreanska målet.

Portugal kom i den andra halvleken som ett helt nytt lag. Laget visade vilka kvalitéer som finns i det här laget. I den 60:e minuten kom Ronaldo löss på sin kanten. Han tog sig ner till kortlinjen och spelade bollen snett inåt bakåt. Där dök Tiago upp och placerade in 4-0 för Portugal. Tre mål på en kvart från Portugals sida var naturligtvis imponerande.

Den nordkoreanska muren rasade samman i den andra halvleken. Det fina försvarsspelet som man hade i den första halvleken var som bortblåst i inledningen av den andra. Det ska sägas att Portugal ökade tempo i sitt spel och det var den stora orsaken varför Nordkoreas försvarsspel rasade samman.

I den 64:e minuten var Portugal mycket nära 5-0. Laget bjöd på nytt fantastiskt anfall, där Ronaldo till slut levererade Meireles med en underbar passning. Meireles kom helt fri framförmålet, men han skarvade bollen strax utanför.

Portugal imponerade stort under den andra halvleken. Det frustrationen som man visade upp i den första halvleken försvann i den andra. Laget fick fart på sitt spel och det främst var det fart på Portugals kantspel. Ronaldo bytte ut sin frustration till leende på läpparna, och han visade vägen för sitt Portugal.

I den 70:e minuten var han själv nära att öka på till 5-0. Han fick på ett kanonskott, som träffade klockrent i ribban.

Under den andra halvleken var det spel mot ett mål. Portugal lekte fotboll och bjöd på mycket underhållande spel. Portugal slog av på tempot sista kvarten. Med nio minuter kvar av matchen ökade Portugal på till 5-0. Duda passade in bollen och Pak missade att rensa bollen. Liedson sköt på ett tillslag – omöjligt för målvakten att rädda.

Med två minuter kvar gjorde även Ronaldo mål. Cristiano Ronaldo rusade igenom och hann fram till bollen innan målvakten. Ronaldo chippade över målvakten, fick bollen på ryggen och bredsidade sedan in sitt första mål på 1,5 år för det portugisiska landslaget. Innan matchen var över hann Portugal med ett mål till. Coentrao matade in ett nytt fint inlägg som Tiago nickar in bakom Ri.

Det som Portugal presterade i den andra halvleken är klart det bästa vi har sett i VM. Nordkorea gav upp efter 3-0 egentligen. Portugal bjöd på fantastiskt bra anfallsspel i den andra halvleken.