måndag 28 juni 2010

Tyskland Slog England

Tyskland besegrade England med 4-1. Eftersnacket kommer dock att handla om Englands kvitteringsmål, som aldrig blev något mål.

Tyskland kopplade tidigt grepp om England. England hade stora problem i sitt försvarsspel och Tyskland skapade en helt del chanser. Framförallt var det på mitten på England hade problem, vilket gjorde att hela backlinjen kom gång på gång i obalans.

I den 5:e minuten sprang sig Özil fri på högersidan men David James, den engelske målvakten, räddade med en benparad. Dem engelska spelare var alldeles för långt ifrån i sitt press på mitten. I den 20:e minuten tog Tyskland ledningen i matchen. Mirolsav Klose sprang igenom på en inspark från Neuer och kunde peta in sitt tolfte VM-mål i karriären. Men vad gjorde det engelska försvaret. Målvakten Neuers inspark gick alltså rakt igenom Upson och Terry.

England var utspelade under första halvtimmen. Det kändes som att dem engelska spelarna inte trodde på sig. Det blev heller inte så mycket lättare när Podolski ökade på till 2-0. Återigen var det engelska försvaret överspelade och Podolski avslutade med vänsterfoten intill James vänstra stolprot.

Direkt efter målet small det två gånger på mitten, där Steven Gerrard och Frank Lampard började smällde på allt som rörde sig. Just Lampard var nära att reducera i den 34:e minuten. Mittfältaren kastade sig fram på ett inlägg från Milner och Neuer gjorde en grym, om än något turlig, enhandsräddning. Nu fick plötsligt England glöden tillbaka och det var full fart framåt. I den 37:e minuten nickade Matthew Upson in reduceringen. Efter det blev det ännu bättre fart på England som fick tillbaka tron på en seger. Tyskland började darra och England pressade på för en kvitteringen. Minuten efter kvitteringen trodde alla att det var 2-2. Lampard chippade bollen via ribban och in i mål. Men domar-trojkan missade att bollen var en halv meter innanför mållinjen. Helt otroligt att domarna missade det. Mer om det kommer under kvällen.

Den första halvleken slutade där med 2-1 till Tyskland.

England började den andra halvleken klart bäst. I den 52:a minuten var man ett nytt ribbträff ifrån 2-2. Lampard fick på en bra träff på en frispark. Bollen seglade över muren och träffade klockrent i ribban. England pressade på för en kvittering, men det öppnade för tyska kontringar. I den 58:e minuten ställde Tyskland snabbt om och Müller fick på ett bra skott, som gick strax utanför. England var inte helt ofarliga och var nära några gånger att ta sig igenom försvaret.

I den 63.e minuten tog Schweinsteiger avslut. Bollen gick mot bortre stolpen, där Klose var så när att få in bollen. Fyra minuter senare fick England en frispark. Lampard sköt frisparken i muren. Bollen gick ut till vänster och där fanns Gareth Barry. Han valde dock att inte avslutade direkt, utan istället tappade han bollen. Tyskland gick då till kontring. Man kom i en 3 mot 2 läge. Schweinsteiger tog en djupledslöpning för att dra isär det engelska försvaret. På andra sidan ett öppet yta kom Müller perfekt. Müller tvekade inte utan dundrade in 3-1 bakom James.

Tre minuter senare kom nästa chock för England. Tyskland vann bollen på egen planhalva. En lång boll nådde fram till Özil. Özil tryckte sig ganska enkelt förbi Barry. Özil avancerade inne i straffområdet och spelade bollen till Müller som tryckte in 4-1! för Tyskland. Efter det var England ett slaget lag. För visso var man nära att reducera med tio minuter kvar. Steven Gerrard tog sig igenom och avslutade med ett bra skott, men Neuer svarade för en bra räddning.

Eftersnacket kommer givetvis att handla om Lampards 2-2 mål för aldrig dömdes som mål, fast bollen var en halvmeter innanför. Tyskland var det bättre laget under första halvtimmen. England lyfte sig i slutet av halvleken. I den andra var England tvungna att satsa framåt, och det utnyttjade Tyskland genom att kontra in två snabba mål.