söndag 4 juli 2010

Tyskland krossade Argentina

Tyskland körde mer eller mindre över Argentina och laget är klart för semifinal.

Tyskland rivstartade matchen och man tog ledningen redan i den 3:e minuten. Thomas Müller fick skallen på ett inlägg, och Tyskland fick därmed en drömstart i matchen. Argentina hade stora problem i försvaret under första kvarten. Så fort Tyskland kom nära straffområdet blev det oroligt i det argentinska försvaret. Efter en kvart jämnade Argentina ut spelet något. Det var dock Tyskland som id en 24:e minuten var mycket nära att öka på till 2-0. Müller hittade Klose med ett mycket bra inspel. Klose som undvek markeringen sköt strax över.

Argentina hade svårt att skapa klara målchanser under den första halvleken. Lagets bästa chans resulterade i ett bortdömd mål för offside.

Argentina inledde rätt så piggt i den andra halvleken, men laget hade förtvivlat svårt att skapa målchanser. Tysklands försvarsspel imponerade stort i inledningen i den andra halvleken. Tyskland var överlägsna på mitten där Argentina hade stora problem under hela matchen. I den 67:e minuten kom Tysklands andra mål som avgjorde hela matchen. Lukas Podolski kom fri på vänsterkanten och hittade in till Bayern München-anfallaren som bara hade att sätta foten till. Målet var Kloses 13:e VM-mål.

Efter det var Argentina slaget lag. I den 74:e minuten Ökade Tyskland på till 3-0. Schweinstiger åkte slalom igenom det uppgivna argentinska försvaret och serverade Friedrich som slog in trean.

Med två minuter kvar hittade Podolski till Özil, som i sin tur hittade fram till Klose som helt fri slog in 4-0 för Tyskland.

Tyskland vinner den här matchen helt rättvist, och Argentina kom aldrig in i den här matchen. Laget skapade ingen het målchans under hela matchen. Tyskland imponerade stort i den här matchen. Efter dagens match är det stora frågan, vem som ska stoppa Tyskland.