lördag 25 september 2010

Inför Färjestad - AIK: Patrik Nemeth


A-junioren Patrik Nemeth har fått mycket istid under de tre inledande matcherna när han kamperat ihop med lagkapten Dick Tärnström. Här ger Patrik sin syn på säsongsinledningen.

Senast mot Södertälje så gjorde AIK ingen bra match i egen zon, hur kan vi rätta till det?
- Vi måste spela mer enkelt och inte krångla till det. Vi måste hitta tillbaka till grunderna och inte stressa utan ta det lugnt. Våra forwards gjorde ett bra jobb, men vi spelade för omständligt i egen zon och vände hemåt istället för att spela rakare och få ut pucken ur egen zon.

Hur ser du annars på lagets säsongsinledning?
- Vi gör framsteg i varje match. Innan matchen igår har vi haft bra försvarsspel. Igår lossnade anfallsspelet, men det blev på bekostnad av försvarsspelet. Det är en hyfsad inledning i alla fall.

"Nyckeln är att hålla tätt första tio"

Hur ser du på din egen säsongsinledning?
- Jag får mycket speltid och försöker hela tiden spela enkelt.
Nu senast mot Södertälje gjorde jag ingen kanonmatch. Det har funkat bra att spela tillsammans med Tärnström: Vi har bra samarbete och kompletterar varandra bra, när den ena går offensivt stannar den andra och vice versa.

Vi möter Färjestad på lördag i Löfbergs lila arena - hur går tankarna inför den matchen?
- Vi ska gå ut som vanligt. Färjestad är bra och det blir tufft. En nyckel är att hålla tätt första tio minuterna av matchen för att dämpa deras offensiv något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar