tisdag 12 april 2011

Tre Nya Spelare Till AIK

Sportchefen Anders Gozzis kontraktspenna går glödhet för tillfället. Under måndagen förlängde bröderna Ahlström och Fredrik Svensson sina kontrakt. Idag presenterar Gozzi en triss i nyförvärv. Från Frölunda hämtas tvåvägsbacken Tobias Viklund, från Modo kommer den spelintelligenta Robert Rosén och från Södertälje plockas den irrationelle forwarden Linus Videll. – Alla tre är väldigt duktiga hockeyspelare med bra karaktärer som passar bra in i vår grupp. Vi är glada att så skickliga spelare väljer att utvecklas och satsa vidare i AIK, säger sportchefen Anders Gozzi.

I en intervju med AIK media redogör sportchefen Anders Gozzi sin syn på den gångna säsongen och dessutom sina tankar inför den kommande. Han presenterade också tre nyförvärv: Tobias Viklund, back från Frölunda, Robert Rosén, center från Modo och Linus Videll, forward från Södertälje.

Frölundabacken Tobias Viklund kommer ursprungligen från den klassiska Modofabriken i Örnsköldsvik. 25-åringen kom till Frölunda efter en tvåårig-sejour i Skellefteå och hann med två säsonger i Göteborgsklubben. Den gångna säsongen spelade den vänsterfattade backen alla 55 matcher i Elitserien och gjorde sammanlagt 4 poäng, fördelat på 2 mål och 2 assist. Nu flyttar Viklund till Stockholm och AIK.

Gozzi om Viklund:
– Tobias är en skridskostark back som är i sin bästa ålder. Han är väldigt vältränad med en bra skalle och är revanschsugen efter det sista året i Frölunda som varit lite knackigt både för honom och för laget. Han är stark i egen zon och kommer med oss förhoppningsvis kunna utveckla sin offensiv ytterligare.

Smålänningen Robert Rosén lämnar Modo efter en tung säsong. Powerplayspecialisten visade sina kvaliteter i Kvalserien och var en starkt bidragande orsak till att Modo kunde bärga en Elitserieplats. I AIK återförenas han med både Viktor Fasth och Josh MacNevin som han spelade tillsammans med i elitserienykomlingen Växjö. Den högerfattade centern slutade sjua i Modos interna poängliga med 23 poäng på 55 matcher trots tveksamt med speltid, cirka 10 minuter per match.

Gozzi om Rosén:
– Rosén är en spelskicklig powerplayspecialist som jag följt många år i Allsvenskan. Jag hoppades faktiskt att han skulle skriva på för oss redan till den här säsongen, men han valde Modo. Det finns mycket potential i Rosén och jag tror att han kommer växa med AIK.

Linus Videll är en AIK-bekanting. Han spelade större delen av sin juniorkarriär hos Gnaget och var så sent som säsongen 2005–2006 utlånad till AIK från Södertälje. Under säsongen dominerade teknikern Södertäljes anfallsspel och hann med att göra 43 poäng på 52 matcher. I kontraktet med Videll finns en KHL-klausul som gör det möjligt för 26-åringen att skriva på för en rysk klubb innan den 8 maj.

Gozzi om Videll:
– Videll är en irrationell och stor forward som kan vinna matcher på egen hand. Han kombinerar fart och fysik och kan i vårt lag bryta mönster med sin storlek. Han har spelat i klubben tidigare och är väl förtrogen med kulturen. Det är en bra karaktär som passar bra in i vår grupp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar