måndag 11 april 2011

Viktig Seger Mot Blackburn

Arsenal är tillbaka på banan igen - idag slog The Gunners Blackpool med 3-1 på bortaplan. En mycket viktig seger. Ett revanschsuget Blackpool som i höstas fick stryk med hela 6-0 på Emirates tog idag emot ett sargat Arsenal som inte vunnit en tävlingsmatch sedan 2 mars. Blackpool hade inför matchen bara en vinst på senaste elva och väntat nog så kom vinsten med 3-1 hemma mot turisterna i Champions League som i folkmun kallas "Spurs". Spurs som ju efter matchen mot Real Madrid fick en present i form av en DVD på hur man vinner på Santiago Bernabeu, hade det trevligt på fredagsmyset när man satt hela laget och tittade på filmen, härligt när folk har roligt ihop. Men till något så mycket viktigare, så presenterades startelvorna till dagens match och Blackpool ställde upp med en 4-3-3-uppställning liksom Arsenal som startade överraskande med Lehmann i mål efter återbud av Almunia. Sagna och Song saknades inför denna match på grund av skador. På mittfältet var äntligen kapten Fabregas tillbaka till startelvan. Spelarna gjorde entré på soliga Bloomfield Road som rymmer 16 000 personer och tillresta Gooners skulle ha en rolig eftermiddag. Blackpool startade med hög press och fick första hörnan efter två minuter och en minut senare kom nästa hörna som var lika ofarlig som sannolikheten att Spurs kommer före Arsenal i tabellen. Arsenals första anfall slutade i ett missförstånd mellan Kingson i Blackpool-målet och Evatt på ett inlägg och Arsjavin fick bollen vid straffområdeskanten, men sköt flera meter utanför. 0-1! Trots Blackpoolpress, fick man hämta ut bollen ur eget nät i 18:e minuten. En kontring från Arsenals sida och Fabregas serverade van Persie med en kross som togs ner på bröstet på vänsterkanten och serverade sedan Diaby som var helt fri med Kingson och kunde enkelt skjuta in matchens första mål. One nil to the Arsenal! 0-2! 21:a minuten utökar Eboué till 2-0 för Arsenal och den dansande ivorianen bjöd inte till någon dans denna gång. Eboué kom på högerkanten och passade Wilshere som passade tillbaka till en djupledslöpande Eboué som krutade in bollen med vänsterfoten bakom Kingson. Efter en kvarts lång koma fick Nasri och Arsenal i den 37:e minuten två chanser att utöka till 0-3. I det första läget kom Arshavin på vänsterkanten och passade Nasri som kom ensam med målvakten efter en tilltrasslad situation, men sköt rakt på Kingson och sekunderna senare under samma anfall fick Wilshere bollen, passade kaptenen som lobbade över Blackpools backlinje till en djupledspringande Nasri, men han sköt bollen i stolpen och ut till inspark. Två mycket fina lägen som borde resulterat i mål. Tre minuter senare visade Fabregas återigen mycket fin bollkänsla till van Persie som kom helt ensam med Kingson utanför straffområdet men fick inte kontroll på bollen riktigt utan passade Diaby som sköt på Blackpool spelare och ut. Tama försök från Arsenals sida även denna gång. 0-3 var på gång och visst gjorde van Persie det efter hörnan, men han blåstes av för offside. I 46:e minuten kom en Blackpoolspelare på högerkanten och bollen sköts in i folkmassan som tillslut stannade på mållinjen men Fabregas fick bort bollen. Sammanfattningsvis var första halvleken mycket rik på chanser och tempot var högt från båda sidor. Arsenals två mål var mycket viktiga inför andra halvleken och förhoppningsvis skulle laget hålla i ledningen. Kul att Eboué fick göra mål och det såg väldigt bra ut anfallsmässigt från Arsenals sida med många chanser. Lehmann var bra i försvaret och visade det som Almunia inte visat, d.v.s lugn och det fick backlinjen att se väldigt säker ut på mycket länge. Andra halvleken sparkades igång och första målchansen fick Blackpool i 49:e minuten på en frispark, men bollen gick tätt utanför stolpen. 1-2! En Blackpoolkontring och Wilshere kapar en Blackpool spelare på mittplan men ”the Seasiders” har fortfarande bollen och man skickar en djupledspassning till Puncheon som fälls av Lehmann i straffområdet men Taylor-Fletcher får bollen till höger om målet och skickar in den i den 52:a minuten. Lite vibbar från Champions League-finalen 2006 från det målet. Nu är det match igen och minuten efter fälls Taylor-Fletcher av Wilshere i straffområdet och en solklar straff men domaren tycker inte detsamma. Klumpigt annars av Wilshere som går rakt på benen. Blackpool fortsätter pressa och Arsenal spelarna tappar koncentrationen och tappar bollen flera gånger. Bud på 2-2 är inte långt borta! Walcott får göra entré i 61:a minuten istället för en mycket blek Arsjavin som inte synts till alls under matchen. 1-3! En snabb kontring av Arsenal där Diaby dribblar bort en blackpool spelare vid hörnflaggan och skjuter upp bollen som skarvas vidare till Walcott som är helt ensam på högerkanten. I mitten hittar han Robin van persie och där sätter den flygande holländaren in bollen i nätmaskorna i 76:e minuten! Ett mål som är lik 2-0-målet hemma mot Wolves tidigare under säsongen. Skönt för van persie som haft ett par chanser under matchen. Två minuter senare får Blackpool ett gyllene läge att reducera med ett-mot-ett-läge men Lehmann lyckas parera fint och bollen rensas undan. I 87:e minuten gör Wenger sitt andra byte och ut går Nasri, in kommer Gibbs. Minuten senare går Fabregas ut och in kommer Ramsey. Lee Mason blåser av matchen i 93:e minuten och Arsenal tar en efterlängtad och viktig seger inför toppstriden. Sammanfattningsvis var matchen mycket rolig sett med neutrala ögon med snabba omställningar, högt tempo och chansrikt. Arsenal lyckades dra det längta strået och vinna matchen trots periodvisa pressar från Blackpools sida. Fabregas är tillbaka i skönt slag och det ser lovande ut inför fortsättningen och vi ser givetvis fram mot stormatchen nästa vecka på Emirates då Liverpool kommer på besök utan Gerrard denna gången. Ha en fortsatt trevlig söndag! ---------------------------------------- --------------- MATCHFAKTA Blackpool-Arsenal 1-3 (0-2) Mål: 0-1 (17) Abou Diaby, 0-2 (20) Emanuel Eboue, 1-2 (51) Taylor-Fletcher ,1-3 (75) van Persie. Varningar Arsenal: Wilshere, Diaby. Blackpool: Crainey, Southern. Domare: Lee Mason Publik:16 030. Så spelade lagen: ARSENAL Målvakt: Lehmann. Försvar: Eboue, Squillaci, Koscielny, Clichy. Mittfält: Wilshere, Diaby, Fabregas (88). Anfall: Arsjavin (60), van Persie, Nasri (86). Avbytare: Almunia, Rosicky, Walcott (60), Ramsey (88), Gibbs (86), Chamakh, Bendtner. BLACKPOOL Målvakt: Kingson. Försvar: Baptiste, Evatt, Cathcart, Crainey Mittfält: Adam, Taylor-Fletcher, Southern (82) Anfall: Puncheon (86) , DJ campbell, Varney (60) Avbytare: Rachubka, Eardley, Ormerod, Phillips (82), Kornilenko (86), Reid (60), Beattie.