torsdag 23 juni 2011

Ajax har ögonen på Teteh: "Ett bra steg"


Holländska Ajax är ute efter AIK:s succéanfallare Teteh Bangura. Hans förbundskapten i Sierra Leone, Lars Olof Mattsson, tror att den holländska ligan kan vara ett bra karriärsteg för 20-åringen. "Man ska inte gå för fort fram", säger Mattsson till eurosport.se.

När AIK mötte Gais på Gamla Ullevi senast satt Ajax på läktarna. Enligt holländsk media studerade man främst Teteh Bangura. Anfallaren gjorde ingen bra reklam för sig, men Ajax ska ändå vara intresserat, enligt uppgifter.

- Jag säger inga kommentarer på det där, säger agenten Patrick Mörk till eurosport.se.

Insatsen senast var inte lyckad, men Teteh Bangura har gjort stor succé i AIK under våren. Totalt har det blivit fem fullträffar vilket gör honom till lagets bäste målskytt. Senast i landslaget blev det också mål när Niger besegrades med 1-0.

Förbundskapten Lars Olof Mattsson är imponerad av anfallaren.

- Både han och Mohamed är väldigt ödmjuka och de jobbar stenhårt för laget. Teteh påminner om gamla tiders Gunnar Nordahl-typer. Han är stenhård i straffområdet, en riktig ångvält och sådana är alltid nyttiga.

Om en eventuell flytt till Ajax säger Mattsson att han tror att det skulle vara ett gott val för anfallaren.

- Han har tagit det stegvis här i Sverige och man ska inte gå för fort fram. Om det skulle bli Holland så tror jag att det skulle vara ett bra steg att ta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar